FeaturedHaberler

Çevreci belediyenin gücü adına!




İtalya’nın Milano kentinde hava kirliliğinin önüne geçmek için uygulanan projelere bir yenisi daha eklendi. Milano Belediyesi şehir merkezindeki işyerlerine özel otomobil yerine bisikletle gelenlere para yardımı yapılacağını duyurdu.

Son yıllarda yaşanan hava kirliliği dolayısıyla Milano şehrinde birçok uygulama hayata geçirildi. Tarihi şehir merkezinin araç trafiğine kapatılması, haftanın belirli günlerinde plaka numarası tek rakamlardan oluşan araçlara diğer günlerde çift rakamlı araçlara trafiğe çıkma yasağı uygulanması, şehrin belirli bölgelerine dizel motorlu araçların girişinin yasaklanması bu uygulamaların başında geliyordu.

Tüm bu uygulamalara rağmen kirliliğin önüne geçilememesi üzerine halkın bisiklet kullanımını artırma çalışmaları başlatıldı.

bisiklet

Milano Belediyesi tarafından açıklanan yeni uygulamada şehir merkezindeki iş yerlerine araçları yerine bisikletleriyle gelenlere para yardımı yapılacağı duyuruldu. Açıklamaya göre işyerine dek kat edilecek kilometre başına 25 cent verileceği kaydedildi.

Bu ayın sonunda yürürlüğe girmesi beklenen uygulamanın, günlük trafik denetimleri ve cezalarının arttırıldığı şu günlerde ilgiyle karşılanması bekleniyor.

Kaynak: yesilgazete.org

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Milano Belediyesi çalışıyor ?. Ama gerçekten güzel bir uygulama olmuş. Hibrit araçlar içinde destek verdiğinden hava ve çevre kirliliğine ne kadar önem verdiğini görüyoruz. Bir ara Türkiye’de de tek-çift plaka uygulaması vardı ama yakıt alımı içindi sanırsam.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu