Haberler

Chevrolet Performans Merkezi




Daytona’da yapılan 2016 Rolex 24 saat yarışında 1. ve 2. pozisyonlarını alan “Corvette Yarış” takımının şampiyonluklarını kutlama şekli biraz ilginç gelebilir: Performans merkezi açmak. GM tüm tebrikleri toplandıktan sadece iki gün sonra yeni bir Performans Merkezi açtı.  Yeni açılan bu merkez sayesinde takım, başarısı kanıtlanmış olan motor ve aktarma organları gibi parçaları geliştirmeye devam edebilecek.

10.500 metrekarelik bir alana açılan yeni tesisin, GM’in sahip olduğu en büyük 8. geliştirme tesisi olan 60.000 metrekarelik alana sahip olan Pontiac, Mich’teki fabrikaya bağlantısı bulunmakta. 200 milyon dolarlık bir yatırımın parçası olarak kurulan tesisin bölgede geliştirilen ürünler ise; yakıt hücreleri, hibridler, CVT şanzımanlar, 6 vitesten 10 vitese kadar olan otomatik şanzımanlar, dizeller, turbolar ve son olarak elektrikli araçlar. Eğer GM ürünlerinde değişlikler görürseniz büyük ihtimal burada üretilmiş, test edilmiş ve geliştirilmiştir.

Tesis, başta GM Performans Parçaları olmak üzere NASCAR, NHRA, IndyCar ve IMSA gibi yarış serilerinin araştırma ve geliştirme işlerinden sorumlu olacak. 100’den fazla mühendisin bulunduğu tesis yeni dizaynlar üretecek kapasitede. CNC işleme, sıfırdan motor üretebilmek, dyno testleri ve son kalibrasyonların yapılması gibi üretim aşamalarına sıfırdan başlayıp, tamamen bitirilmiş motorlar üretebilecekler.

10 kişilik bir ekip COPO Camaro drag takımı için çeşitli motorlar üretecek; süperşarjlı bir 5.7L V8, Atmosferik 7.0 litrelik bir V8, Lt serisi baz alınmış bir 6.2 litrelik V8, takımın yarışlarda kullandığı 5.5 litrelik V8 ve Cadillac ATS-V’nin çift turbolu 3.6 litrelik V6’sı üretimde olan motorlar olarak gösterilebilir. dynos for variety of different things

12 bin devir çevirebilen motor dinamometreleri dışında,vites kutularını, şaftları ve arka aksları teste alabilecek farklı türden dinamometreler bulunmakta. Chevrolet, geliştirme sırasında çıkabilen sorunları bulunması ve çözülmesi adına böyle bir yol izlendiği belirtti.

Bu yatırımlar, yarışlar ve takımlar dışında tüketiciye de dayanıklılık ve sorunsuzluk gibi yönlerden de faydalı olabilir.

Ford’un yakın zamanda Kuzey Carolina’da açmış olduğu Yarış-Teknoloji Merkezi’yle karşılaştırıldığında üretilen ve geliştirilebilecek ürün sayısı bakımından geri kalan Chevrolet, Ford’un tesisinin daha kapsamlı olmasını NASCAR yarışlarına daha yakın bir bölgede yer aldığını hatırlatıyor. GM’in tesisi ise sadece motor ve aktarma organlar ile ilgilenmekte.

Ayrıca 125 kişiye kadar rezervasyon imkanının bulunduğu tesisi ziyaret edebilir, sunumlar izleyebilir ve GM’in yarış tarihi hakkında çeşitli bilgiler edinebilirsiniz.

 

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu