FeaturedHaberler

DS’ten 402 HP’lik elektrikli: E-TENSE




DS Automobiles, Cenevre Otomobil Fuarı’na sayılı günler kala elektrikli E-TENSE konseptini tanıttı.

Kendi ayakları üzerinde durduğu 1. yılını kutlayan DS, yeni yüksek performanslı elektrikli grand tourer konseptiyle 2014 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıttığı Divine DS konseptinden izler taşıyor. 4.12 metre uzunluğa, 2.08 metre uzunluğa sahip modelin yüksekliği yalnızca 1.29 metre. Bu da modelin yan profilden oldukça farklı görünmesine katkı sağlıyor.

Keskin hatlarını bir o kadar vahşi elektrikli kalbiyle birleştiren model, 402 HP’lik (300 kW) maksimum güç ve 516 Nm’lik (381 lb-ft) lineer tork değerlerine sahip. Bu başarılı teknik değerleriyle DS E-TENSE, 0-100 km/h (0-62 mph) hızlanmasını yalnızca 4.5 saniyede tamamlarken, 250 km/h (155 mph) maksimum hıza ulaşabiliyor. Modelin lityum-iyon bataryası şehir içinde 360 km (224 mil), karma kullanımda 310 km (192 mil) kesintisiz enerji sunuyor.

1,800 kg (3,968 lbs) ağırlığa sahip konsept, Michelin Pilot Super Sport lastiklere sarılı 20 inç alaşım jantlar üzerinde duruyor. İki koltuklu elektrikli otomobil, gövdesinin altında yer alan bataryaları, karbon monokok şasisi ve bağımsız çift salıncaklı (double wishbone) süspansiyon sistemiyle düşük bir ağırlık merkezine sahip.

E-TENSE’in iç mekan fotoğraflarını henüz yayınlamayan DS, döşemecilerin kabini tasarlayıp test edip üretmek için 800 saat harcadıklarını belirliyor. Konsolun soğuk çelik detaylara sahip olduğunu, direksiyonun ise bir lale şeklinde tasarlandığını da ekliyor. Fransız üretici, 10 inç büyüklüğünde ekrana sahip bilgi/eğlence sisteminin Focal imzalı 640 watt gücündeki 9 hoparlörlü ses sistemi ile birlikte çalıştığını ve bu kombinasyonun “en titiz dinleyicileri bile memnun eden bir oditoryum” olarak nitelendirilebileceğini söylüyor.

DS’in E-TENSE konsepti gerçekten ilgi çekici görünse de yüksek ihtimalle sadece konsept formunda kalacak ve bir üretim modeli olarak karşımıza çıkmayacak. Konsept 1 Mart’tan itibaren 2016 Cenevre Otomobil Fuarı’nda görülebilecek.

İlgili Makaleler

3 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu