Haberler

Elektrik mi, hidrojen mi?




Daimler üzerinde çalıştığı elektrik ve hidrojen yakıtlı araçlar için şu an şirket içinde bir iddia içinde ama şirketin başında olan Dieter Zetsche’ye göre elektrikli araçlar büyük olasılıkla daha popüler olacak. Elektrikli araçların menzilini yükseltmek ve şarj etme süresini kısaltmak için çalışmalar devam ediyor. Diğer yakıt türü olan hidrojenin en büyük sorunu ise fiyat ve ulaşılabilirlik. Bu sonuçlar bize iki yakıt hücresinin de sonunun geldiğini göstermez ama geleceklerinin parlak olduğunu da söylemez.

Daimler zaten devletten yardım beklentisini düşürmüş durumda ve hangi yakıt türü zirveye çıkar bilinmez. Zetsche 2020 yılına kadar 1 milyon elektrikli aracı yollarda görmeyi hedefliyor; fakat devletten bir destek gelmeyeceğine inanıldığı için gerçekleşmesi zor. Daimler şu an bütün zorlukları üstleniyor; fakat bu uzun sürmeyebilir. Bu zorlukları Zetsche indirimleri azaltarak aşmayı planlıyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. CLA standart haliyle 0.22 Cd’lik rüzgar direnç katsayısına sahipti. Bu kadar çalışmaya 0.19 iyi bir değer sayılmaz bence…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu