Haberler

Ferrari’den SUV iddalarına net yanıt




Ferrari yönetim kurulu başkanı Sergio Marchionne SUV’da şahlanan at görmek istemediğini açıklığa kavuşturdu.

Lamborghini, Urus’un üretim versiyonunun üzerinde çalışıyor ancak ezeli rakibi Ferrari, SUV yolundan geri dönmek istemiyor. Marchionne yakın geçmişte şirketin “siparişlerin güçlü birikiminden” memnun olduklarından ve SUV talebini arttırmak için herhangi bir eklentiye gerek olmadığından bahsetmişti. Gerçekten Ferrari SUV’un başarı şansı sorulduğunda aynen şu kelimelerle cevap vermişti; “you have to shoot me first.”.

Ferrari, Fiat Chrysler Otomobilleri’nden ayrıldığından beri yalnız yürüyor ve Maranello’daki önemli adamlar tahmini satışların bu yıl -790p araç- yaklaşık %3 düşeceğini söylüyor. Karşılaştırma adına; Çin’deki talep %22 düşmesine rağmen, Ferrari 2015’de 7664 ünite sevketti; ki bu bir önceki yıldan %6 daha fazla.

Marchionne siparişlerin güçlü birikiminden şirketin memnun olduğundan bahsetmişti, ancak üretimi fazla arttırmayarak kişiye özel Ferrari’yi tutmak istiyor. Yine de 2019 yılına kadar biraz fazla para üretmek için yıllık satış tavanını 9000 araçtan fazlaya çıkarabilmeliler.

O zamana kadar, Ferrari önümüzdeki ayki Concorso d’Eleganza Villa d’Este’de makyajlı FF’in prömiyeri için son dokunuşları yapıyor.

 

Gökhan Güldentekin

1986 Ankara doğumluyum 2004 yılında başladığım Bilkent Üniversitesi Mimarlık Fakültesini 2011 yılında tamamladım. Ardından Başkent Üniversitesinde yüksek lisans geldi. Şuanda uluslararası bir inşaat firmasında yönetici olarak çalışmaktayım. Eğitim sürecindeki rakamsal gecikmelerde açıkça ortaya koymaktadır ki otomobil tutkusu hayatımda her zaman ağır basmıştır.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Bazı markaların modaya değil de ideolojilerine uymaları daha samimi hissettiriyor. Umarım azalmazlar.

  2. Porsche 2002’den beri SUV üretiyor. Bentley Bentayga’yı, Maserati Levante’yi tanıttı. Lamborghini de öyle Urus modeliyle SUV segmentine girmeye hazırlanıyor. Aston Martin, Land Rover, Rolls-Royce, Maybach’ın da girmeye sıcak baktığı süper lüks SUV segmentine Ferrari de er yada geç girecektir istesede istemesede. Ferrari’nin de rakiplerinden geri kalmayacağı ve SUV pazarına gireceğini düşünüyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu