Haberler

Ferrari’nin yeni doğan motoru adeta kükrüyor




Ferrari, hayranlarına 2016’da Formula 1’de kullanılacak yeni motorların seslerinin nasıl olacağına dair ilk ipucunu verdi.

Motorsport.com’un bize aktardığına göre; Ferrari, Salı günü Maranello fabrikasında 667 kod adlı yeni aracının montajını tamamladı ve araç ilk kez çalıştırıldı.

Perşembe günü takım, hayata gözlerini yeni açan motorun sesini içeren ufak bir klip yayımladı. Klipte motor yüksek devirlere ulaşmamasına rağmen etkileyici bir ses çıkarıyor.

Bu sezon ilk kez uygulanacak ve takımları turbo wastegatelerinde* ekstra 1 ya da 2 boru kullanmaya zorlayan yeni kurallarla birlikte güç ünitelerinin sesi yani motordan gelen ciğer sesi, bizlere F1 araçlarının bu sezon daha gürültülü olacağına dair biraz umut veriyor.

Ancak muhtemelen F1 fanlarının ve basının koşulacak ilk yarışa, marşa basılacak ilk ana kadar yeni kuralların gerçek etkisini görmek için beklemesi gerekecek.

Videoda dinlediğimiz motor sesi araç binanın içindeyken kayıt edilmiş. Dar alanların akustiğe etkisinden dolayı yeni egzoz sistemi kurallarının motorun orijinal sesine etkisini değerlendirmek şimdilik zor.

Ferrari, bu sezon; bir süredir F1 şampiyonasında hüküm süren Mercedes takımının egemenliğini bitirmek için tüm gücüyle saldırmayı hedefliyor ve bu yüzden takım birçok radikal değişikliğe gitmiş durumda.

*Wastegate:Motorun emiş hattında oluşan basıncın çok yüksek seviyelere çıkmaması için kullanılan bir valf, içindeki yaylı sistem basınçla birlikte hareket etmekte olup basınç belirli bir seviyeye gelince egzoz gazı turbonun pervanesine değil, doğrudan egzoz borusuna aktarılarak tahliye edilir.

ramazanyikici

İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği 2.Sınıf öğrencisiyim.Büyük bir F1 hayranı olmakla birlikte, Otopark'ın otomobil sevgisini arttırdığı binlerden biriyim.Bir BMWhayranıyım, daha ötesi değil.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Nerede o eski çığlık atan v10 lar ya da bir v10 olmasa da 19.000 devir çeviren v8 ler… Şimdiki 1.6 turboları ilk duyduğumda o kadar moralim bozulmuştu, o kadar sinirlenmiştim ki yarışı izleyesim kaçmıştı. Umarım bu değişiklikler bir nebze de olsa iyileştirir.

  2. Formula 1 çoktan izleyici kitlesini kaybetti. Mücadele, hırs, rekabet yok.
    Gay gay arabalar, pilotlar.
    İkon olacak isimler, yeteneklerin çıkması ve formatın buna göre olması lazım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu