Haberler

Fiat Egea/Tipo SW’dan ilk resmi ipucu




Fiat, birkaç gün sonra Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergileyeceği Egea/Tipo Station Wagon modeli için bir ipucu görseli yayınladı.

Herkes dört gözle Egea’nın Tipo ismini yeniden canlandıracak 5 kapılı hatchback versiyonunu beklese de Fiat tanıtım çalışmalarında önceliği wagon gövde tipine vermişe benziyor. Dijital bir çizimde aracın arka tasarımının neye benzeyeceğini açık bir şekilde görmemizi sağlayan görsel, daha önce casus fotoğraflarda gördüğümüz aracın neden bu kadar ilgi çektiğini kanıtlar nitelikte.

Bumerang şekilli stop lambaları ilk bakışta akla hemen Opel Astra K‘yı getirse de tasarımın genel anlamda oldukça başarılı göründüğünü söyleyebiliriz. Bu bir konsept çizimi mi yoksa üretime girecek modeli birebir yansıtıyor mu bilemesek de tasarım herkesi umutlandıracak cinsten. İpucu görselinde arka cam sileceğinin esgeçildiğini de belirtmek gerek.

Egea SW ya da Tipo SW ismiyle satışa sunulacak modelin sedan kardeşindeki motor seçenekleriyle gelmesi bekleniyor. Hatırlatmamız gerekirse tamamı 4 silindirli olan motor grubunun benzinli tarafında giriş seviyesinde bizi 6000 rpm’de 95 HP (70 kW) maksimum güce ve 4500 rpm’de 127 Nm maksimum torka ulaşabilen 1.3 litrelik “Fire” karşılıyor. Peşinden 5500 rpm’de 110 HP (81 kW) maksimum güç ve 4500 rpm’de 152 Nm maksimum tork sunan 1.6 litrelik “E-Torq” geliyor.

Dizel tarafında ise 4000 rpm’de 95 HP (70 kW) maksimum güç ve 1500 rpm’de 200 Nm maksimum tork gibi başarılı değerlere sahip 1.3 litrelik Multijet II bulunuyor. Listenin en üstünde ise 3750 rpm’de 120 HP (88 kW) maksimum güce ve 1750 rpm’de 320 Nm maksimum torka ulaşabilen 1.6 litrelik Multijet II var. Motor seçeneğine de bağlı olarak değişiklik gösteren 5 ya da 6 ileri manuel şanzıman ve 6 ileri otomatik şanzıman seçenekleri ile aracın gücü ön tekerleklere iletilecek.

Station wagon otomobil almayı düşünenlerin en önemli kriteri olan bagaj hacminin ise en az 550 litre (19.4 cubic feet) olması bekleniyor. Bunun yalnızca sedan modelin 520 litrelik (18.3 cu. ft.) bagaj hacmi göz önünde bulundurularak yapılmış bir tahmin olduğunu belirtmemiz gerek.

Fiat Egea/Tipo SW, Salı günü basın mensuplarına açılacak 86. Cenevre Otomobil Fuarı’nda sahnede olacak. Modelin en büyük rakiplerinden biri olacak Renault Megane Estate‘in de aynı etkinlikte ilk kez ziyaretçilerle buluşacağını hatırlatalım.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu