Haberler

Ford C-Max Michigan’da yakalandı!




Gün geçtikçe değişen ve gelişen Ford C-Max geçen yılın sonuna doğru gerçekleştirdiği makyaj operasyonuyla yetinmeyip, bu sefer yeni nesli için test sürüşlerine çıkıyor.

Detroit Metropolitan Havaalanı’nın yakınlarında casus fotoğrafçılara yakalanan yeni model, ön yüzüyle makyajlı Focus’u epey çağrıştırıyor. Her ne kadar giydiği ağır kamuflaj detaylarını saklasa da, model bu izlenimi revize edilmiş ızgara ve buna bağlı olarak düzenlenen farlarından bizlere sezdirdi.

Buna ek olarak kesin olmamakla birlikte arka stoplarının da revize edildiği düşünülen model, iç mekandaysa epey fazla oyuncağı kullanıcılarıyla paylaşacak gibi görünüyor. Yeterince yakın çekimler sağlanamasa da casus fotoğrafçıların tahminlerine güvenmek zorundayız.

Motor seçenekleri henüz doğrulanmamış fakat otomobil medyasının önde gelenlerinin yaptığı açıklamalara göre model, ABD’ye özgü bir plug-in hibrid sistemiyle karşımıza çıkabilir. İsterseniz biraz bu sistemi açıklayalım.

Modeldeki sistem 2 litrelik 4 silindirli motorla(yaşasın ötvsiz hayat!) kombine edilecek olan elektrik motoru ve bunların yanı sıra 1.4 kWh’lık lityum-iyon pile bünyesinde yer vererek yaklaşık 188 beygirlik güce sahip olacak.

Bu kombinasyonlarla gayet ekonomik bir seviyeye gelmesi beklenen modelin, 100 kilometredeki 6.7 litrelik şehiriçi, 7.6 litrelik şehirdışı ve 7.1 litrelik karma tüketimi ‘Bunun neresi ekonomik?’ sorusunu akla getiriyor.

‘C-Max Energi’ isminde özel bir versiyonu da kullanıcılarına sunması beklenen modelin, 7.6 kWh’lık lityum pille desteklenen bi plug-in hibrid sisteme sahip olması ve bunun sonucunda yaklaşık 31 kilometrelik sadece elektrik menziline katalogunda yer vereceği yapılan açıklamalar arasında.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu