FeaturedHaberler

Ford Kuga makyajlandı




Ford, 2 gün sonra Barcelona’da başlayacak Mobile World Congress’te göstereceği makyajlı Kuga’yı tanıttı.

ABD’de makyajlı 2017 Escape’in tanıtılmasından sonra Avrupalı kardeşi de aynı operasyona girmiş. Araçtaki değişiklikler, ön kısımda büyüyen üst ızgara ve küçülen alt ızgara ile daha zarif ve LED gündüz farlarına sahip yeni farlarla başlıyor. Bunların yanında dış tasarımda sis farları ve arka farlar da yenilenmiş. Ayrıca 17 ve 19 inç arasında yeni jantlar da Ford tarafından Kuga müşterilerine sunulacak. Yeni bir gövde rengine de kavuşacak olan makyajlı Kuga’da opsiyonel olarak, kullanılmadığında elektrikli olarak tamponun altına gizlenebilen bir çeki demiri de sunulacak.

İç mekana geçildiğinde ise yenilenmiş havalandırma kumandaları ve opsiyonel olarak ısıtmalı alınabilen yeni direksiyon Kuga’ya eklenen detaylar arasında. Elektronik park freni ve kapı kilit göstergesi de bu yeniliklere katılırken, dokunmadan açılabilen bagaj sistemi makyajsız modelden alınmış.

2017 Escape gibi makyajlı Kuga da Ford’un 8 inç ekranlı ve Android Auto/Apple CarPlay destekli SYNC 3 multimedya sistemi ile sunulacak. Teknolojik yenilikler arasında adaptif ön farlar, torque vectoring sistemi ve hız sınırı 30 km/s’den 50 km/s’e yükseltilmiş Active City Stop çarpışma önleme sistemi bulunuyor.

Avrupa’daki müşteriler için belki de en çok göze çarpan yenilik 1.5 litre 4 silindirli TDCi dizel motorun Kuga’ya eklenmesi olacak. 120 HP güç üreten dizel ünite, yalnızca önden çekişli Kuga’larda sunulacak. 1.5 TDCi motor, 150 HP’lik 2.0 TDCi ve 120, 150 ve 182 HP’lik 1.5 litre EcoBoost motorlardan oluşan seçeneklerin arasına katılacak.

Makyajlı Kuga’nın Avrupa’da sonbaharda satışa sunulması planlanıyor.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

21 Yorum

  1. bu sınıfın tasarım amlamında kralı şu anda bence Tucson. her yönden çok şık bir araç.

  2. ön tucson gibi ama arkasına bi işlem yapılamış gibi, Ford bu makyaj işini rutine bagladı önce ön tarafa operasyon bi kaç yıl sonra da arkaya operasyon yapıyor bi kaç yıl sonra yeni kasa diyerek önü değiştiriyor ama arka taraf eski kasanın neredeyse aynısı oluyor, bakalım bu kısır döngü ne kadar sürecek.

  3. Şu andaki versiyonunu abime almıştık çok pişman olduk herşeyi ile berbat bir otomobildi zar zor sattık.İnşallah makyaj ile düzeltirler çok önemli eksikleri var.
    Onları düzeltmesi lazım ama yine tipsizlik abidesi araç olmuş Amerikan arabası olduğu belli zaten.İç mekan olarak o vites topuzu nasıl bir tasarımdır yani kör gözlemi yapıyorlar acaba bu Fordları tasarlarken bu kadar tasarım yoksunu bir firma görmedim

  4. Ford hakkında yorum yaparken usa sitesine girerseniz çok daha dogru yorumlar yapabiliriz. Bu fotoğraf o kadar kötü ki renginden kalitesine kadar güzellik yoksunu. Halbuki arkadaşlar usa sitesinden edge nin fotoğraflarına bakarsa çok hoş bir SUV olduğunu görürler. Birde Tucson Ford çakmasi ve iç mekanı çok boş bir araç içinde canın sıkılmaması çok zor. Her şey dış görünüm değil.

    1. Aynen bizim Türkiye de bindiklerimiz araba değil. Sadece Ford değil diğer bütün markaların Us yada Uk sitelerine bakın, bambaşka bir dünya.

  5. O vites topuzu nedir Ford ? Hiç mi bakmadın Allah aşkına o vitesi tasarlarken.Haydi önden çakma aston martin ızgarası uyguladın modellerine ama vites topuzu nedir ya.
    Şimdiki kasa tipsizlik abidesi idi bu yarım puan daha iyidir ama buda tipsiz ve ruhsuz hissettiriyor.Tam Amerikan arabası olmuş.

    Tipsiz arabaya para bağlamam ben bağlayana saygı duyarım ama arabaya bir baktığım zaman bir daha bakıcam arkamı döndüğüm zaman sırıtıcam araca binmesem bile görüntüsünden keyif almam lazım ihtişamlı olucak.Bunda o etkiyi alamadım yine.Bu sınıfın en güzel tasarımları yeni kasa Tucson ve eski kasa Sportage.Belki R-line görünümlü yeni tiguanda bunların arasında kendi yerini edinir tabi benim fikrim bunlar.

    Güncel modelin çok büyük eksiklikleri var konfor,yalıtım vs. gibi.4×4ü güzel çalışıyor ama dizel olmadığı için güzel çalışan 4×4ünden yararlanamıyor maalesef.
    Satış rakamları zaten çok kötü dizel gelse belki kurtarır ama dizel gelse bile ben çok satacağına inanmıyorum çünkü fiyatı yüksek olucaktır.

    En yakın örneği focus ve cmax.Adamlar dizel otomatik cmaxa 120 bin küsürat fiyat istemiş kim alır onu o fiyata satış politikası yanlış.Anca şirketlere focus satar.Normal tüketici fiesta alır.Geri kalan ticari satışlar zaten…

    1. Oradan buradan duymuş, tutturmuş Aston Martin ızgarasıymış. Hayatında Aston Martin görmemiş adam gelmiş burada ahkam kesiyor.

    2. Cmax konusunda haklı olabilirsin ama Focus şu anda sınıfının en iyisidir. Focus yerine alınabilecek bi araba söyle tamam. Fiyat, yakıt, performans, yol tutuş, servis, konfor açısından.

  6. Ford kuga bu sefer olmuş arka tasarım idare eder alışmak lazım herhalde.eşya gözü artmış gözüküyo el frenini kaldırmışlar park freni yapmışlar.ayrıca far tasarımı kendini bulmuş şık duruyo.direksiyon simidi 3 kollu olmuş ve ısıtma eklenmiş.ve en önemlisi sync 3 8inç ekran iyi olmuş.eskisi gibi küçük deil.ve en önemlisi bu suv aracın bence ayrı bi yeri 1.5 182ps 4×4 (en iyisi)bu sınıfta) otomatik şanzıman (tam otomatik tork konvertörlü.

  7. Amerika daki tasarımın Avrupa ya da gelmesiyle Ford son iki üç senede adeta evrim geçirdi. Aslında Focus Fiesta Mondeo da kullandığı ön ızgara tasarımını Kuga ya da verebilse on numara Crossover olur.

  8. yeni kugada makyajla birlikte yalitiminida düzeltirlerse gayet alınası bi araç olur diye düşünüyorum.yakıtıda normal bence ben test ettim 10.5lt şehir içi.ardından tucsonu test ettim 12lt idi.tucson birazdaha canlı geldi bana performans olarak.ama gel gelelim kuga gibi amacına uygun bir suv deil malesef ne dct ne 4×4 araziye veya aşırı karda buzda bu araç bırakabilir bunuda düşünmek lazım tabi.

  9. Amerikan vari bir SUV olmuş. Makyaj yakışmış fakat genel hatları Edge çok benziyor. Edge tutmayınca Ford Kuga’nın üstüne titremeye başlamış durumda. Bence iç mekan daha iyi olabilirmiş. İç mekan döşemesi çok zayıf

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu