Haberler

Ford, yeni Ka’yı mı tanıtacak?




Ford, Mobile World Congress’te Avrupa pazarı için yeni bir otomobil tanıtacağını duyurdu. Amerikalı üretici bunun hangi model olduğunu belirtmese de yeni Ka’nın Güney Amerika’da bir yıldan fazla bir süredir satılıyor olması bu modelin Ka olabileceğine işaret ediyor.

MWC’de tanıtılacak olması, 3. jenerasyon Ka’da Ford’un en güncel teknolojilerinin olabileceğinin de bir göstergesi. Ford, bu modeli yeni gelişmiş araç içi teknolojileriyle birlikte tanıtacak. Avrupalı Ka’da hangi motorun görev alacağı bilinmese de, turboşarjlı 1 litrelik EcoBoost, 100 HP’lik gücüyle bu otomobil için biçilmiş kaftan.

Geçtiğimiz yıl İngiliz basınında yer alan bir bilgide 3. nesil Ka’nın “Ka Plus” veya tamamen farklı bir isimle piyasaya çıkacağı belirtilmişti. Yeni Ka, segmentindeki çoğu modelin aksine geniş kişiselleştirme seçeneklerine sahip olmayacak, bunun yerine geniş iç hacim ve bagajıyla avantaj elde etmeye çalışacak.

Modelin fiyatına gelecek olursak, Ford Avrupa yeni Ka’nın önceki modelle neredeyse aynı fiyatta olacağını belirtmişti, bu da İngiltere için yaklaşık 9 bin Sterlin’e denk geliyor. Yeni Ka’nın, Güney Amerika’da olduğu gibi yalnızca beş kapılı olarak sunulması bekleniyor.

Ford CEO’su Mark Fields’ın 22 Şubat’ta yapacağı konuşmada tanıtılacak bu yeni modelin Ka olup olmayacağını öğreneceğiz. Eğer bu model Ka olmazsa, ihtimaller dahilinde hali hazırda ABD’de 2017 Escape olarak satışta olan makyajlı Kuga da var.

 

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Ford Ka küçük sevimli bir arabaydı, şimdiki Fiesta kadar büyümüş, ya da öyle mi gözüküyor ? Öyleyse pek bir sevimliliği kalmamış gibi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu