Haberler

Ford’dan “Allroad” atağı




Crossover’lardan esinlenen wagon modellerin popülerliği gün geçtikçe artıyor ve Ford da bunun farkına varmış. Autocar’a göre Amerikalı üretici, önümüzdeki 3 yıl içinde Audi’nin Allroad modellerine benzer 3 model tanıtacak. Bunların hangi modeller olacağı konusunda herhangi bir bilgi yok ancak ihtimaller dahilinde Focus ve Mondeo’nun wagon modelleri bulunuyor. Mondeo, Passat Alltrack’in rakibi olarak konumlandırılabilecekken Focus ise Octavia Scout ile yarışabilir.

Bu ihtimalleri değerlendirdiğimizde 3. model halen bir sır olsa da Ford Avrupa Genel Müdür Yardımcısı Barb Samardzich, Autocar’a bu modelin bir wagon olması gerekmediğini söyledi. “Böyle bir modeli olabileceğini düşünmediğiniz Fiesta gibi otomobiller de düşünülebilir. Doğru bölgelere plastik detaylar ve tavan rayları eklendiğinde modeli çok daha aktif gösterebilirsiniz.” diyerek ihtimalleri genişletti.

Off-road esintileri taşıyan bir Fiesta biraz saçma olabilir ancak Volvo’nun S60 Cross Country modeli ile yaptığını Ford’un da bir sedan modeliyle yapması mümkün.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu