Haberler

Ford’tan Ranger Raptor beklentisi




Dolaşan son bilgilere göre, Ford piyasadaki en iyi off-road odaklı pikap olma özelliği taşıyan F-150 Raptor’dan sonra Ranger modelinin de Raptor sürümünü piyasaya sürebilir.

Ford Perfomance’dan iletişim yöneticisi Paul Seredynski, Motoring’le yaptığı röportajda Ranger Raptor fikrinin harika bulduğunu söylemişti. Bu açıklama tabi ki bir doğrulama sayılamaz; ancak firma daha önce Focus RS, F-150 Raptor ve Ford GT’nin de aralarında bulunduğu en az 12 yeni performans modeli sunma planını açıklamıştı.

Ranger Raptor’un Ford ailesine renk katacağı şüphesiz, ancak Ford Performance’dan baş mühendis Tyrone Johnson’ın “yaptığımız her şey güçlü bir ticari albeniye sahip olmalı” sözleriyle işaret ettiği gibi firma para kaybettirecek modellerle ilgilenmiyor. Başka bir ifadeyle, firma Ranger Raptor’a gerekli ticari albeniyi sağlayabilirse, üretim fikri değerlendirilebilir.

Ford’un, Ranger Raptor’a yeşil ışık yakacağı varsayılsa bile, Michigan Montaj Tesisi’nde C-Max ve Focus üretimleri 2018 yılında son buluncaya kadar Ranger’ın Birleşik Devletler’de piyasa sürülmesi beklenmediğinden, maalesef Ranger Raptor fikri de o zamana kadar rafta bekleyecek.

İzzet Can Bekar

Küçükken babamın Tipo'suna binip onu kullandığımı hayal ederdim, zihnimde uzun yolculuklara çıkar babam gibi vites değiştirirdim. O yıllarda gelişen bu tutku, hayatıma şekil veriyor. Bu arada İTÜ'de Makina Mühendisliği okuyorum ve gerçek bir motor sporları tutkunuyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu