Haberler

Formula 1 güvenliği artırıyor




Formula 1’in 2017 yılında uygulaması beklenen “Halo” adındaki kapalı kokpit tasarımına pilotlara sağlanan güvenliğin artması için cam tarzı şeffaf bir panel tasarıma eklenebilir.

Ünlü tasarımcı Giorgio Piola tarafından çizilen tasarımlarda pilotun sürüşüne engel teşkil etmeyecek bir biçimde konumlandırılmış kurşun geçirmez cam benzeri bir panel bulunuyor böylece pilota önden gelebilecek parçalar büyük ölçüde engellenmiş olacak.

Giorgio Piola iki çeşit taslak oluşturdu. Birisinde sadece yan taraflarında cam yer alırken diğer taslakta ise ön ve yan bütünüyle kapalı bir şekilde bulunuyor ancak sadece yanlarda olmasının sürüşü engelleyeceği düşünülüyor.

Fikirler Formula 1 ekipleri tarafından tartışılmaya devam ediyor ama faydalarının tam olarak belirlenebilmesi için daha fazla test yapılması gerekli.

Kapalı kokpit tasarımının 2017’de uygulanması beklenirken cam panelin ise ilerleyen tarihlerde ekleneceği söz ediliyor.

Takım patronları ile FIA arasında gerçekleşen görüşmelerin ardından kapalı kokpit tasarımının kesinleşmeye bir adım daha yaklaştığını söyleyebiliriz.

Burak Göktaş

1996 yılında sıcak bir Haziran günü Bursa'da açtım gözlerimi ilk kez. Babadan oğluna geçen bir otomobil tutkusuydu benimkisi ve katlanarak geldi bu güne kadar.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. iyi saçmalıyorlar bence formula 1 deki çoğu pilot bu olaylardan hoşnut değil. onlarda gerçek ruhu istiyorlar ses istiyorlar. takip edenler bilir raikonen bu güvenlik önemlerinden memnun değil keza alonso telsiz konuşmalarından da anlaşılacağı gibi yakıt ikmali konusunda sıkıntılı telsizden yakıtı koruması hususunda uyarı yapıldığında istemiyorum acemi gibi örünüyorum demişti. eski ruhu,sesi formula 1 severler olarak geri istiyoruz. bu otomobil sporunun en büyüğü yakıt tasarrufu nedir allah aşkına saçma şeyler !

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu