Haberler

Formula 1 sevenler Haas sonunda geliyor!!!




Formula 1’in en yeni takımı olarak takım sıralamasına girecek olan Haas sonunda 4 haftadan az bir süre içinde gelecek sezon hazırlıkları için Barcelona’daki Formula 1 pistine çıkmış olacak.

Amerikalı Formula 1 takımı, Ferrari ile yaptığı tekniksel iş birliği ile ve Romain Grosjean ve Esteban Gutierrez gibi iki ünlü pilota imza attırarak ismini zaten duyurmuştu.

F1’in yeni katılan takımlara merhametli davrandığı pek söylenemez. Çöküş yaşayan HRT ve Caterham gibi, uçurumun kenarına sürüklenen Manor gibi yeni takımlar olmasına rağmen Haas, bu takımlardan daha fazla şansı olduğunu düşünüyor.

Kendini şanslı olarak gören Haas takımının bu tutumu, bu sezonki puan toplama zorluğu düşünüldüğünde haddinden fazla iyimser gözüküyor. Haas bunları neye dayanarak söylüyor? Acaba Haas kendine özgü olan Formula 1’e giriş yapma şekline mi güveniyor?

Takım sorumlusu Gunther Steiner ise Jonathan Noble’ın; takımından önümüzdeki sezondaki beklentilerinin ne olduğu, hangi zorlukların onları beklediği ve takımın yeni aracının nasıl olacağına dair konular hakkındaki sorularını yanıtladı. İşte o sorular ve Mr. Steiner’in verdiği cevaplar:

Noble: Sayın Steiner, Haas’ın yeni aracının boy göstermesine 1 aydan az bir süre kaldı?Süreç nasıl ilerliyor? Her şey planladığınız şekilde mi gidiyor?

Steiner: Her şey planladığımız gibi gidiyor. Elbetteki günlük sorunlar olacaktır ama şunu bilin ki bu araç için çalışan herkes görev yerinde çalışıyorlar ve görevlerini iyi yapıyorlar bu yüzden aracın piste çıkma zamanının çok yaklaştığını hissediyorum.

Noble: Formula 1 hayranları aracın yapım sürecini ve ayrıntılarını çok merak ediyor. Mesela, 2016 sezonunda yarışacak aracın rengi hakkında birçok söylenti ortaya çıkmıştı. En son  siyah ve gümüş renk uygulamaları duyulmuştu bu konu hakkında ne diyeceksiniz?

Steiner: Onlar aracın tam olarak nasıl göründüğünü Şubat ayının 22’sinde öğrenecekler. Şu an için bu konu hakkında ipucu vermek istemiyorum. Herkes için sürpriz olmasını istiyorum.

Noble: Yarışacak olan pilotlarınıza gelince, ikisi de saygın ve tecrübeli pilotlar, tahmin ediyorumki pilot tercihlerinizin sebebi takımda bir şeyler kötü gittiğinde pilotların dışındaki takım çalışanlarının suçu rahatça pilotların üstüne atmasını önlemek için bir önlem herhalde.

Steiner: Kesinlikle. Onların her ikisi de büyük takımlarda büyük tecrübeler yaşadılar bu da bize çok yardımcı oluyor. Onlar yeni sezonda yapacaklarını zaten eski takımlarında birçok kez yaptılar bu da onları seçmemizin temel nedeni. Böylelikle bilinmeyenleri azaltmış olduk.

Noble: Son olarak, takımınıza çok büyük ilgi var. Hayranlarınızın desteğini arkanızda hissediyor musunuz?

Steiner: “Bence bütün takım heyecanlı ve takım olarak görev addettiğimiz hayranlarımızı üzmeme görevi için çok fazla çaba harcıyoruz. F1’in şu an tazelenmiş bir havası var bu çok güzel özellikle de Amerika’dan yeni bir takım çıkması, bu daha da güzel.”

 

enescakiroglu

Bahçeşehir Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği mezunuyum. Otopark.com ile tanışmam panpalar videolarıyla oldu. Otomobil aşkı, daha konuşmayı öğrenmeden önce annemin benim fren sesi yapmaya çalıştığımı fark etmesiyle başlamış.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu