FeaturedTestler

Frodo: Hyundai i20 1.2 MPi Elite




  • Motor: 1248 cc, 4 silindirli benzinli
  • Güç: 84 hp @ 6000 d/d
  • Tork: 121 Nm @ 4000 d/d
  • Şanzıman: 5-ileri, manuel
  • 0-100 km/s: 13,1 sn
  • Son hız: 170 km/s
  • Test tüketimi: Ortalama 7 litre/100 km
  • 0-50-100 km/s ses ölçümü: 36-58-64 dB
  • Ağırlık: 1233 kg
  • Bagaj hacmi: 301 litre
  • Fiyat: 53.050 TL (2015 model)

 

+ Donanım
+ Arka yaşam alanı
+ Vites geçişleri

Konfor
Performans

Test Notları:

  • Test aracında bulunmayan dijital klima, geri görüş kamerası, otomatik kararan iç dikiz aynası ve yağmur sensörü Smart Opsiyon Paketi (2.000 TL) ile alınabiliyor.
  • Aşırı hassas debriyaj pedalı kalkışlarda sıklıkla sarsıntılara ya da aracı stop ettirmeye sebep oldu.

Foto galeri için tıklayın!

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

46 Yorum

    1. Bugün gittim baktım cx-3’e. Süspansiyonları biraz sert ama kaliteli sert. Ses sistemiyle akabiliyorsunuz. Full paket alırsanız Bose müzik sistemi geliyor. Head-up display var ya. Ve çok kaliteli duruyor sınıfı için. Ekranı zaten dururken kullanmak çok daha güvenli. Hassasiyeti ve hızı iyi geldi. Tek eksiği Türkçe ses komutlarını anlayamıyor. Cx-3’ü tanımlayan en önemli unsur: tasarımı. Farlarına sürekli bakmak istedim. Aklımda kaldı, kısa bir test sürüşü oldu ama hani ilk gaza dokunuş vardır ya, o anda hissettim ki bu araba güçlü ve atik. Ayrıca alıcaksanız, bütün aksesuarlarıyla 100 bin tl civarında olacağını söyledi satış görevlisi. Aksesuar olarak: basamaklar, kapı alt çıtaları, kol dayama olarak geliyor. Ama beyaz derinin dikkat edilmesi gerek. Test arabasına çok iyi bakılmıyor. Beyaz derisi kirlenmiş yani. Eşya gözü olarak yeterli diyebilirim. Ama torpidosu çok ilkel; amortisör bile yok ama genişçe bir torpido. Soğutması var mı onu unuttum. Ancak güvenlik sistemleri çok fazla var: kör nokta uyarı sistemi, şerit takip, arabayı algılayıp güvenli mesafeyi koruyan sistem, diklemesine arka arkaya çıkarken, arkadan araba geçip geçmediğini söyleyen sistem, sol aynada ikinci açı. Ama garip donanım eksiklikleri var; torpidoda ışık bile yok, sadece sol ön cam tek dokunuşla açılabiliyor, sürücü koltuğunda bel desteği yok ama çok da gerekmiyor. Bagajı, bose müzik sistemi alırsanız 287 litre iken, normal halinde 330 litre (bagaj kademesi sunuluyor). Ama ben olsam en dolusunu alırım ve aksesuarlarını ekletirdim. Siyah deri ve mika mavi rengini seçerdim. Ona aşık oldum diyebilirim. Bağlandım yani. Bugün alfa romeo bayisine de gittim guiletta modeline baktım, o bile aklımı çelemedi. 4 çeker, dizel, tam otomatik araba şu anda tek mazda cx-3 te sunuluyor.

      1. autoshowda 3 saat inceledim zaten hele konfigürasyonlarını fiyat listesini ezberledim 😀 esas sürüşünü merak ediyorum o yüzden and a versinler diye msaj atıp durdum mazdaya

        1. Mazda sıkılmış hissediyor ???. Ben de And Abi’ye verilmesini istiyorum. Hem de en kısa sürede ve uzun süre kalmasını da istiyorum. Bugün kendim sürdüm dedim. Arabaya bağlandım ya. Bir de torpido gözünde ışık var diye yazıyor katalogda bu 1. 2.si ise daha ilginç, sadece beyaz deri alırsanız koltuk ısıtma geliyor dedi satış görevlisi ama broşürdeki fotoğrafta koltuk ısıtması siyah deride de var. Beyaz derili olan çok güzel görünüyor ama bakımı zor. Sırf koltuk ısıtması var diye beyaz deriyi seçebilirim. Ne yapmalıyım sizce? Bir de yurt dışındaki versiyonlarında açılır tavan da var. Burda da orijinal olaral getirtilebilinir mi?

  1. Enflasyon veya kur artışı sebebi her ne ise otomobil fiyatlarının bu kadar artması çok acı bir durum :/ 2015 başlarında 1.2 tsi manuel comfortline Golf 55 bin tl civarıydı, Focus 1.0 ecoboost titanium 60\’ların başındaydı, 1.2 tsi manuel style paket Leon 50 bin tl\’ydi . Rakipleride öyleydi tabiki bu araçları örnek için verdim, fanboyluk için değil 🙂 Keyifli bir videoydu, teşekkürler 😀

  2. Dış çekimlerde kullandığınız kameranın beyaz dengesi uçmuş durumda. Montajı yapan arkadaş izlemedi mi acaba?

    1. Işık ayarı yanlışlıkla ampulde bırakılmış, görüntüler masmaviydi, renk ayarlarıyla ancak bu kadar düzeldi

  3. İç mekanın park halinde anlatılması çok daha akıcı ve ayrıntılı olmuş , deneme olarak kalmasın abi 🙂 elinize , emeğinize sağlık.

  4. test her zamanki gibi güzel mikrofon işe yaramış. iki tane eksi var testte 1-dış çekimlerdeki beyaz dengesi. 2-malzeme kalitesi iyi dediniz ama 17bin km deki arabanın direksiyonu parlamış.

  5. M5 testinden bu yana en çok keyif aldığım video oldu. Kalitenin 1080p 50fps olması mükemmel olmuş, asla bundan vazgeçilmemeli. Test içinde 0-100/150 olsaydı şahane olabilirdi. Sürüş dinamikleri bu testte olduğu gibi uzun uzun gösterilmeli her testte bence. Son olarak naçizane önerim sürüş dinamiklerini test ederek bir iki virajda sabit bir dış çekim olursa test 10/10 olur. Teşekkürler.

  6. Gitgide profesyonelleşiyorsunuz, bu gelişmeyi izlemek çok keyifli 🙂 Yalnız mikrofonda sanki tiz patlamaları var, onun önüne geçebilirseniz iyi olur. Öncelikle araçta dikkatimi çeken olay aynaların açılıp kapanmasının aynı zamanlı olmaması, yoksa bana mı öyle geldi? Far sensörünün tepkileri nasıl? Tünele girdiğinizde geç yakıyor mu?

  7. Yüksek devirde bi krank cıvata kafası kırsa, silindirler ne var ne yok doğrasa efsane olur

  8. Test güzel olmus. Sitede izlerken ses kaydı youtubeye geçtim. Hic anlamadim neden kaydı

  9. Geçişler daha yumuşak olsa (arabayi calistirip, ilerlerken otobanda ki sahnelere geçiş yapılabilir).

  10. Bu format olmuş, gelişmeye büyümeye devam. Kurgu konusunda bir önerim var, eğer karanlık çekimlerin kontrast ve parlaklığını daha rahat görebilecek şekilde ayarlarsanız daha rahat olur izleyen açısından. Işıklı bir ortamda baştaki çekimlerde And abinin yüzünü zor seçebildim monitörün parlaklığını arttırdığım halde.

  11. İzlediğim en güzel testi. Ellerinize sağlık. And Artık bostancı sahilinden kurtul.

  12. 1.2 motor benzinli düz vites B sınıfı Hyundai 53.000 lira ! Sonumuz ne olacak kim bilir !

    1. Ben de cx-3’ü bekliyorum. Ancak haksızlık etmişsiniz i20’ye. Bence eksik olarak bir de otomatik şanzımanın eski tip 4 ileri tork konvertörlü şanzıman olması. Bunun dışında dolu dolu bir araba. Ayrıca en kötü modeli şu anda Accent. Fiat Egea kesinlikle Accent’in önünde, özellikle malzeme kalitesi olarak. Ben Fiat mağazasına gittim, ‘Bu Fiat mı?’ diye şaşırıp kaldım. Fiat da kaliteli arabalar üretmeye başlamış. Özellikle 500x ve Egea kaliteli duruyor.

  13. yeni ekipmanlarla test kalitesi harikulade olmuş özellikle ön camın yolcu koltuğu tarafındaki açı araca daha hakim bir görüş sunuyor (biraz daha yukarı sabitlenebilir) ses olayıda mükemmel olmuş. benim özel ricam yeni ekipmanların bi vlog gibi tanıtılması.

  14. And performans çekimlerinde yada sürüş dinamikleri çekerken, kadarana bir kamera koyabilirmisin. Yada kafana pov takabilirmisin.

  15. Testin ilk 3-4 dakikasını izledim ve görüntülere,çekimlere,video nun kalitesine hasta oldum.Durmak yok yola devam.Elinize,dilinize sağlık.

  16. İlk kez tek başına yapılan bir testte sıkılmadım diyebilirim, mikrofon olayı çok iyi olmuş ve iç mekanı durarak anlatım işi de bence daha mantıklı hep böyle olsun.

  17. video kalitesini begendim.yalniz son haftalarda hyundai markasini fazla yalamaya basladiniz.

  18. Altta çıkan twitter, instagram vs hesaplarının animasyonu yeni mi bilmiyorum ama değilse ben yeni fark ediyorum. Çok güzel olmuşlar, kaliteli duruyorlar.

  19. B sınıfının kralı anketinde bir dayı gelip ortalığı karıştırmıştı, testi görünce gelmesin yine.

    1. Kendisi Çoşkun Uçar bir cacıktan anlamaz 205 lastik takarsanız ölürsünüz diyen bilgisiz sanayi ağazı ve kafası olan dedenin biridir takmayın kafanıza.

  20. Testlere yeniden aracın limitlerini değerlendirdiğiniz çekimleri eklemeniz çok iyi oldu. Diğer türlü trafikte dur kalk sıkıcı oluyordu. Bu güzel hareketleri Macan ve Pro Creed’de de bekliyoruz:D

  21. Aynı aracın Smart paket opsiyonlusu var zaten o opsiyonuda aldığınızda çoğu bir üst segment araçtan daha iyi boyutları sizin için önem teşkil etmiyorsa. 4 kişilik bir aile için ideal. Astra Focus gibi bom boş araçlara para vermektense çok ideal. Polo ile karşılaştırılamaz hem tasarım hemde konfor açısından 10 kat daha iyi tek eksiği atmosferik motor o eksiklikte kişiden kişiye değişir bundan 5 sene önce turbo araba alınırmı patlarsa bir ton masraf diyen adamlar şimdi toplanmış turbosuz araçmı olur kafasında oluyor işte Toyoto patır patır satıyor Hyunda patır patır satıyor dünyada kullanmasını bildiğinizde 1.2 motorun kapasitesine göre gayet iyi tam bir şehir içi aracı. Eskiden 2.0 litre Calibram vardı atmosferik onun 4 uncu vitesle gittiği gibi gidiyor şehir içinde şaşırtıcı bir halde. tork dağılımı şehir içine göre yapılmış. Atmosferik candır lpg li şahinciler anlamaz.

  22. Hyundai i20 bence bu fiyata sınıfında alınabilecek en iyi otomobillerden bir tanesi. i20; sorunsuz yedek parça, yaygın servis ağı, 2.el değeri ve geniş iç mekanıyla rakiplerine göre avantajlı durumda

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu