Haberler

Gerçekleşmeyecek hayal: Audi A1 Cabriolet




En son yapılan Audi A1 görseli, aracın cabriolet modelinin nasıl görüneceğine dair bir fikir veriyor olsa da, cabriolet modelinin gerçeğe dönüşme ihtimali oldukça düşük gözüküyor.

Üstü açılabilir bir Audi A1 için heyecanlı bir bekleyişe girmeyin çünkü Audi markası bunun mantıklı bir ticari yatırım olduğunu düşünmüyor. Bir modelin karlı olabilmesi için sadece güzel gözükmesi yetmiyor. Cabriolet segmentinin popülaritesinde düşüş olduğunu göz önüne alırsak, Audi A1 Cabriolet modeli kaybetmeye mahkum olacaktır.

Volkswagen grubunun dizel motorlar ile yaşadığı sorunlar ve önemli olmayan bazı modellerin üretiminin geciktirilmesi veya iptal edilmesi gibi olaylardan dolayı, A1 Cabriolet gibi bir niş model şu anda Audi’nin gündeminde bulunmuyor. A1 Cabriolet, Audi markası için daha az önemli modeller gurubunda ve sonuç olarak bu model ile gerçek hayatta karşılaşma olasılığı pek yok.

Normal Audi A1 modeli ise 2017 yılı sonu / 2018 yılı başlarında yeni jenerasyona geçecek ve üretim yeri Brüksel’den Seat’ın İspanya’daki Martorell fabrikasına kaydırılacak. A1 modeli, 2019 yılında VW up modelinin de desteklendiği, yeni küçük aile temelli platformda üretilmeye başlandığında Audi’nin giriş seviyesi modeli olma statüsünü kaybedebilir. Sadece benzinli motorlara sahip geleneksel modelin yanında tamamen elektrikli versiyonu da yeni jenerasyonla birlikte ortaya çıkacak.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu