Haberler

Haas yeni F1 aracı VF-16’yı tanıttı




Formula 1’in yeni ekiplerinden Haas, geçtiğimiz günlerde ilk Formula 1 yarış aracı olan VF-16 modelini tanıttı.

İlk kez grand prix’ye çıkacak ekip Ferrari altyapısını Amerikan görünümüyle tamamlayacak. Haas iki yıldır üzerinde çalıştığı F1 aracı için hayli umutlar besliyor diyebiliriz.

Zira Haas, Ferrari ile teknik bir iş birliğinde bulunduğu için şirketin ünlü Maranello rüzgar tüneli gibi önemli Ar-Ge bölümlerini de kullanabiliyor.

Takımın patronu Günther Steiner, bu otomobille ilk hedeflerinin puan kazanmak olduğunu dile getirirken; “Biz oraya gidip yarışları bitirmek istiyoruz. Ardından puanlar ve saygınlık kazanacağız. Nihai hedefimiz bu.” cümlelerini kullandı.

maxresdefault

Haas Otomotiv’in otomobillerini ve makinalarını adlandırma şekli 1988 yılına dayanıyor. VF-16’da bu adlandırma geleneğinin sonucunda araca verilen bir isim. Tarihin tozlu sayfalarını karıştırırsak Haas’ın 1988 yılında ürettiği ilk CNC makinasına VF-1 ismini verdiğini görebiliriz.

Kısaltmadaki “V” harfi “Vertical” yani dikey anlamına geliyorken “F1” de Formula 1’i simgeliyor. Haas’ın kurucusu Gene Haas (adamın adı Gene cidden) VF-1 kısaltması için “En birinci” anlamına gelen “Very First One” yorumunda bulunmuştur.

Bu yeni ekibin pilotları ise eski Ferrari Test pilotu Esteban Gutierrez ve Lotus F1 takımından transfer edilen Romain Grosjean olacak. Kendilerine zorlu ve tecrübeli takımlar ve yarışçılara karşı başarılar diliyoruz.

Harun Şen

Like Mr. Clarkson said: POWEEEEER !!!

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu