Haberler

Infiniti Q50 turbo motor seçenekleriyle geliyor




Nissan’ın premium markası olan Infiniti, Q50 modelini yeni motor seçenekleriyle Şikago Otomobil Fuarı’nda sunmaya hazırlanıyor. Üç farklı turboşarj motorla gelecek olan modelin ilki 2 litre hacimli olup 208 Bg’lik güce ve 349 Nm’lik torka sahip. Bu motor seçeneğiyle otomobil hem arkadan çeker hem de dört çeker olarak alınabilecek.

Bir sonraki motor seçeneğinde ise yeni geliştirilen 3 litrelik biturbo motor yer almakta ve güncel olarak kullanılan 3.7 litrelik motorun yerini alıyor. Bu motor 300 Bg güce ve 400 Nm torka sahip olacak. Serinin en ateşli modeli ise Q50 Red Sport 400 modeli olacak ve bu modele 400 Bg güce ve 474 Nm torka sahip motor eşlik edecek. İki araç da yedi ileri otomatik şanzıman eşliğinde arkadan çeker veya dört çeker opsiyonlarıyla satın alınabilecek.

Bu modeller dışında ekonomik odaklı sürücüler için ise Q50 hibrid fuarda yerini alacak. 3.5 litrelik V6 motoru ve elektrik motoru kullanan model toplamda 360 Bg güce sahip olacak.

Fuarda Q50 dışında QX30 ve QX60 modelleri de sergilenecek.

Metehan Can Cirak

İlk oyuncağım da dahil olmak üzere hayatımın her evresinde otomobiller oldu. Lise zamanımda otomobillere olan ilgimin hobi düzeyinde kalamayacağını anlamamla gelecekteki yaşamımı da otomobiller üzerine kurmak istediğime karar verdim. Şuanda Bilkent Üniversitesi'nde makine mühendisliği eğitimi alıyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu