FeaturedHaberler

Karşınızda Maserati’nin SUV’a cevabı: Levante




Maserati, premium SUV segmentindeki yeni oyuncusu Levante’yi resmen tanıttı.

Birkaç hafta sonra Cenevre Otomobil Fuarı’nda ziyaretçilerle buluşmaya hazırlanan belirgin İtalyan karakteri”ne sahip Levante, ince ve keskin hatlara sahip farlar ile yuvarlak sis farları ve şık bir krom ızgaranın oluştuduğu agresif bir ön yüze sahip.

Sportif tasarım arkaya doğru ilerlerken de devam ediyor. Eğimli ön cam, markanın karakteristiğini yansıtan çamurluk hava çıkışları ve eğimli tavan çizgisi modelin profiline dinamik bir görünüm kazandırmış.

Çerçevesiz camlara ve kaslı arka çamurluklara sahip modelin C sütununda İtalyanca’da “Ok” anlamına gelen “Saetta” kelimesinin karşılığı olan efsanevi Maserati logosuna yer verilmiş.

Maserati şimdilik Levante’nin teknik detaylarını paylaşmayı geri çevirse de, tanıtım bülteninde “şasi her Maserati’nin tipik seçkin asfalt performansını çok düşük tutunma sunan zeminlerde bile rakipsiz direksiyon tepkisiyle ve mükemmel arazi performansı ile birleştirmek adına tasarlandı” cümlelerine yer verilmiş. Bunu elde edebilmek adına Levante, akıllı dört tekerlekten çekiş sistemi ve elektronik kontrollü havalı süspansiyon ile standart olarak sunuluyor.

Model ile birlikte sunulacak çeşitli benzinli ve dizel motor seçenekleri, model için özel olarak kalibre edilmiş 8 ileri otomatik şanzıman ile birlikte görev yapacak. Son sızıntılara göre bu seçeneklerden birisi 350 HP ve 430 HP maksimum güce sahip iki farklı versiyonu bulunan 3.0 litrelik V6 olacak. Bunlardan ilkinin 0-100 km/h (0-62 mil) hızlanma süresi 6.3 saniye olacakken, diğeri bu görev için 5.2 saniyeye ihtiyaç duyarak 264 km/h (164 mph) maksimum hıza çıkabilecek.

Dizel tarafında ise yine 3.0 litrelik bir V6 bulunacak. 275 HP maksimum güç sunacak bu motor 0-100 km/h (0-62 mph) hızlanmasını 6.9 saniyede tamamlayarak 230 km/h (143 mph) maksimum hıza sahip olacak.

Üretimi çoktan başlayan Maserati Levante, ilkbahar aylarında Avrupa’da satışa çıkacak.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. bu sınıfın en güzel aracı Range Rover Sport. Beterin beteri var. Bentley Bentayga’dan kötü değil en azından:)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu