Haberler

Kia’nın arkadan itişli spor sedanı seneye geliyor




Son raporlara göre Kia ilk spor sedanını gelecek yıl tanıtacak.

Audi A5 Sportback ve BMW 4-Serisi GranCoupe gibi güçlü Alman modelleriyle rekabet edecek model, Reuters’ın haberine 2017’nin Mayıs ayında üretime girecek.

Henüz elimizdeki bilgiler çok kısıtlı olsa da arkadan itiş konfigürasyonuyla gelecek aracın kardeş marka Hyundai’deki Genesis Coupe’den biraz daha küçük olacağı belirtiliyor. 2.0, 2.2 ve 3.0 litrelik 3 farklı motor seçeneğiyle birlikte ismi anılan CK kod isimli modelin Güney Kore’de üretileceği söyleniyor. Yılda 60000 adet üretilmesi planlanan model, Alman rakiplerine sportif bir alternatif olarak lanse edilecek.

Kia modelleri genellikle sportif ya da lüks kelimeleriyle pek yan yana gelmese de şirketin aklında bu arkadan itişli spor sedan fikri uzun süredir yer alıyor ve zaman zaman anasayfamızdaki haberlere de konuk oluyordu. 2011 yılında 3.3 litrelik V6 motoruyla 390 HP maksimum güç ve 534 Nm maksimum tork üreten GT konseptinin gösterilmesiyle alevlenen bu olay, düşük bütçeyle spor araba sahibi olmak isteyenleri sevindirecek cinsten.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Valla sasiyorum bu kimchi korelilere, almanlardan cala cala yuruduler adamlar. Yok bmwnin vites topuzuydu, yok lexusun paneliydi, mercedesin arka lambasiydi diye diye simdi de arkadan itelim de tam rekabet olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu