Haberler

Kodiak adım adım geliyor




Skoda önümüzdeki ay Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtımını yapacağı konsept model VisionS hakkında birkaç bilgi paylaştı.

Çek marka, epeyce bir zamandır yerden yüksek bir model üzerinde çalışmaktaydı. Şimdi de, üretim modelini ön izlemek için konsept model VisionS’i tanıtmaya hazırlanıyor.

Skoda’nın 2014’te tanıttığı konsept model VisionC’den ilham alan gergin hatlar SUV tarzına adapte edilmiş. İçerideki üç sıralı yerleşimle de altı kişinin modele sığabilmesi düşünülmüş. 4,7 metrelik uzunluk, 1,91 metrelik genişlik ve 1,68 metrelik yerden yükseklik değerleri ise modelin boyutları hakkında bilgi veriyor.

Resmi bir tanıtım bilgisinden bekleneceği gibi sunulan tasarım oldukça cazibeli. Eğimli tavan çizgisi ve aşırı büyük, kare tasarımlı alaşım jantlar hiç şüphesiz bu cazibeye hatırı sayılır bir katkı koyuyor. Ön tarafta ince LED farlar, Skoda’nın yeni tarz ızgarası ve geniş alt ızgarayla bütünlük sağlamış. Arka bölüme geçildiğinde ise keskin LED arka farlarla birlikte tavanla bütün rüzgârlık ve geniş tampona monte edilen iki oval egzoz borusu dikkat çekiyor.

Adının “Kodiak” olacağı zaten önceden duyulan seri üretim modeli yeni nesil VW Tiguan’la aynı MQB platformuna oturacak. Modelin ilk tanıtımının ise Ekim ayında Paris Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirilmesi bekleniyor.

İzzet Can Bekar

Küçükken babamın Tipo'suna binip onu kullandığımı hayal ederdim, zihnimde uzun yolculuklara çıkar babam gibi vites değiştirirdim. O yıllarda gelişen bu tutku, hayatıma şekil veriyor. Bu arada İTÜ'de Makina Mühendisliği okuyorum ve gerçek bir motor sporları tutkunuyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu