Haberler

Koenigsegg Agera ve Regera’nın son halleri Cenevre’de




Koenigsegg, 1 Mart’ta kapılarını basına açmaya hazırlanan Cenevre Otomobil Fuarı’nda iki farklı dünya prömiyeri yapmaya hazırlanıyor.

Büyük fuara yalnızca haftalar kala her geçen gün otomobil üreticileri İsviçre’deki fuar hakkındaki planlarını basınla paylaşıyor. Fuara iyi hazırlanan Koenigsegg, bir değil iki büyük etkinlikle karşımıza çıkacak. Bunların ilki Agera’ların sonuncusu, diğeri ise üretime hazır Regera olacak.

Bu iki özel modele, Koenigsegg’in gelmiş geçmiş en hızlı satan modeli olan 1160 HP gücündeki Agera RS‘te eşlik edecek. Tanıtımı bundan tam bir yıl önce, 2015 Cenevre Otomobil Fuarı’nda yapılan ve yalnızca 25 adet üretilecek bu model, 10 ay içinde tükenmişti.

Koenigsegg’in zaten isimleriyle bile yeterli etkiyi yapan bu üç otomobil hakkında söyleyecek bir şeyi olmasa da, “mega otomobil” Regera’nın geçtiğimiz 12 aylık geliştirme süreci boyunca tam 3000’den fazla yeniliğe sahne olduğu detayı paylaşılıyor. Agera RS gibi geçtiğimiz yılın Cenevre Otomobil Fuarı’nda ilk kez gösterilen Regera, bu kez üretime hazır versiyonuyla karşımıza çıkacak ve ardından 80 adetle limitli üretim için fabrikalar harekete geçecek.

Hatırlatmamız gerekirse Regera konsepti, 1500 HP’nin (1118 kW) “çok daha üzerinde” maksimum güç ve 2000 Nm’den (1476 lb-ft) fazla maksimum tork gibi çılgın değerlere sahipti. Bakalım gerçek değerler nasıl olacak? Bekleyip hep birlikte göreceğiz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu