Haberler

Lamborghini Centenario “hyper car’ın tanımı” olacak




Cenevre Otomobil Fuarı’nda sadece haftalar kalmışken Lamborghini Ar&Ge direktörü Maurizio Reggiani, ilgiyle beklenen yepyeni Centenario LP770-4 modeli hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Ferrucci Lamborghini’nin doğumunun 100. yıldönümünü kutlamak adına tasarlanan ve sınırlı sayıda üretilecek Centenario, Aventador temelli olacak. Bolca hafifletilmiş malzemeye yer verilecek model kendine özgü tasarımıyla ön plana çıkacak. Auto Motor und Sport’a verdiği röportajda cesur cümleler kullanan Reggiani, “Centario bizim için hyper car’ın tanımı” dedi.

Centenario LP770-4, Aventador’un 6.5 litrelik V12 motorunun güncellenmiş versiyonuyla 759 HP (566 kW) maksimum güç üretecek ve bu gücü 7 ileri ISR şanzımanıyla standart olarak 4 tekerleğe birden iletecek. Bu kombinasyon ile hiper otomobil 0-100 km/h (0-62 mph) hızlanmasını yalnızca 2.7 saniyede tamamlayarak 350 km/h (217 mph) maksimum hıza ulaşabilecek.

Üretimi sadece 40 adet ile sınırlı olacak Centenario’ların yarısı coupe olacakken diğer yarısı convertible gövde formunda boy gösterecek. Lamborghini Centenario LP770-4’ün 2.2 milyon €’luk (2.4 milyon $) satış etiketine sahip olduğu söyleniyor. Kötü haber ise tüm 40 aracın çoktan satılmış olması.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu