Haberler

Lamborghini Centenario patent görselleriyle sızdı!




Fransız otomobil basını, gelecek haftalarda Cenevre Otomobil Fuarı’nda yapılacak tanıtımına hazırlanan Lamborghini Centenario LP 770-4’ün resmi patent görsellerini ele geçirdi.

İlk gördüğümüzde Reventon, Sesto Elemento ya da Veneno gibi sert bir etki bırakmasa da Lamborghini’nin ultra özel modeli basit bilgisayar çizimlerinde bile böyleyse, gerçekte nasıl olur diye düşündürüyor.

Sant’Agata Bolognese’li şirketin “hiper otomobilin tanımı” olarak betimlediği model, söylendiği kadar varmış dedirten bir tasarıma sahip. Ciddi anlamda uzun ön ve arka tampon, lastik aralıklarına sahip otomobil, ağır eğimli tavan tasarımıyla adeta gelecekten gelmiş gibi görünüyor.

Aventador temeli üzerinde yükselen Centenario, şirketin kurucusu Ferruccio Elio Arturo Lamborghini’nin 100. doğum gününü kutlamak adına üretilecek. İsminde de geçtiği üzere 770 PS (759 HP) güce sahip olacak model, bu gücü 6.5 litrelik V12 motorundan alarak 7 ileri ISR şanzımanı ile iki aksa birden iletecek.

Performans değerlerine geçecek olursak, Centenario LP 770-4’ün 0-100 km/h (0-62 mph) hızlanmasını yaklaşık 2.7 saniyede tamamlayacağı ve 349 km/h’lik maksimum hıza ulaşabileceği söyleniyor.

Yalnızca 40 adet üretilecek Centenario’ların 20 tanesi coupe, geri kalan 20 tanesi ise roadster gövde formunda olacak. Ancak bu 40 otomobilin tamamı 2.38 milyon $’lık fiyat etiketiyle kendine çoktan alıcı buldu bile.

Lamborghini Centenario’nun akıl almaz tasarımını 1 Mart’ta, Cenevre Otomobil Fuarı’nda göreceğiz.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu