Haberler

Land Rover Defender’ın varisi 2019’a kalacak




Yeni Defender’ı bekleyenlere kötü bir haberimiz var, bekleme süresini birazcık uzatmanız gerekecek. Yaklaşık 3 yıl kadar… Çünkü Land Rover’dan gelen son haberlere göre yepyeni Defender 2019’a kadar hazır olmayacak.

Tam 68 yıllık kesintisiz üretimin ardından yerini başkasına bırakması gerektiğine karar verilen efsane modelin varisi, planlara göre en geç 2018 yılında satışa çıkacaktı. JLR’ın gelecek planlarında önem sırası en yükseklerde olan yeni modelin ertelenmesine neyin sebep olduğu ise henüz bilinmiyor.

Araştırma ve geliştirme masraflarını düşük tutmak adına her otomobil üreticisinin yaptığı gibi yeni nesil Land Rover Defender, pek çok parçasını üretimde olan başka bir model ile paylaşacak. Yıllık ortalama 50000 adetlik satış hedefi bulunan yeni Defender’ın JLR’ın alüminyum monokok mimarisi üzerinde uzunlamasına yerleştirilen motorlar ve tamamen bağımsız süspansiyon ile gelmesi bekleniyor. 4 tekerlekten çekiş sistemi, düşük aralıklı şanzıman ve aktarma kutusunu özellikle belirtmemize gerek yoktur herhalde.

İngiltere kaynaklı raporlara göre yeni model klasik Defender’a kıyasla çok daha büyük olmayacak. En az iki farklı dingil açıklığıyla sunulacak modeli birkaç farklı karoser tipi ile görebileceğiz. Land Rover’a yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre tasarım direktörü Gerry McGovern, yeni Defender’ın tam olarak nasıl görüneceğini biliyor ancak hala üzerinde çalışılması gereken bazı detaylar var.

Kısa zaman önce yayılan yeni Defender’ın Birleşik Krallık dışında bir ülkede üretileceği dedikoduları ise üretici tarafından yalanlanmadığı için geçerliliğini koruyor. Gelen son bilgiler büyük bir ilgiyle beklenen yepyeni modelin satışa hazır ürüne yakın bir konsept ile 2018 yılında karşımıza çıkacağı ve bundan bir yıl sonra yollara çıkacağı şeklinde.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu