Haberler

Manor MRT05’in testlerine başlandı




İngiliz F1 ekibi Manor’un ellerinden çıkan yeni MRT05, Barselona’da sezon öncesi test sürüşlerine tabi tutuldu.

Gövdesinde İngiltere’nin Banbury şehrine ait esintiler taşıyan MRT05’in bu dış tasarımla birlikte Mercedes-Benz motorlarının da kullanılması, yeni bir kış yapılanmasının göstergesi.

Takımın başındaki isim Stephen Fitzpatrick’in yönergeleriyle birlikte markalaşma anlamında önemli yol kateden Manor, ekibe katılan Pascal Wehrlein ve Rio Haryanto isimli sürücülerle de teknik anlamda fark yaratmak istiyor. Teknik direktör John McQuilliam genel durumu şu şekilde değerlendirdi: “Oyunun henüz erken safhasında bile söyleyebiliriz ki, MRT05 şimdiye kadarki dönemde piyasaya sürdüğümüz en iyi araba. Kesinlikle en gelişmişi, en iddalısı ve en agresifi. Ayakta kalmak için hızlı yarış arabaları üretiyoruz ve en önemlisi de sevdiğimiz şeyi yapmak. Bu harika bir duygu. Yaptığımız işte de aslında oldukça iyiyiz, yeter ki görevimiz için doğru argümanlara sahip olalım.”.

MRT05’in bir hayli iddalı olduğunu söyleyen McQuilliam; “Dizayn takımı geçtiğimiz sezonun ortasına kadar neredeyse sadece ona odaklandı. Performansımızda en ufak eksiklik yok ve diyebilirim ki bugüne dek tasarladığımız araçlar arasında MRT05’in öteki bir eşi dahi yok.”.

Öte yandan yarış direktörü Dave Ryan, McQuilliam’ın girişken tavırlarını yineleyerek MRT05’den itibar ve rekabetçilik beklediklerini  belirtti.

Ryan; “Takımdaki herkes Melbourne’daki ilk yarışı dört gözle bekliyor. Yapabileceklerimizin ve geliştirebileceklerimizin farkındayız ve bunu rakiplerimizi küçümsemeden yapıyoruz. Çok iyi bir takım meydana getirdik. Mercedes-Benz ve Williams ile harika bir teknik ortaklığımız var. Şimdi bunları eyleme dönüştürme zamanı.” diyerek sözlerini noktaladı.

Emre Girit

2000'li yılların başlarında, henüz çocukken E46 M3 ile başlayan otomobillere olan merakım, zamanla bir tutkuya dönüştü. Halen karakter sahibi otomobilleri yaşamayı ve yaşatmayı, otomobil kullanırken limitleri zorlamayı büyük bir keyifle devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu