Haberler

McLaren meşaleyi nesilden nesile taşımak istiyor




McLaren GT yoluna yeni McLaren 650S GT3 ile devam etmeye hazırlanıyor. Aracın tanıtımı ise gelecek ay Cenevre Otomobil Fuarı’nda yapılacak.

Dünya genelinde tüm takımlara ulaşmayı hedefleyen GT3 modeli birçok aerodinamik modifiye ile beraber çift turbolu, 3.8 litrelik v8 motorla geliyor. FIA GT3 kurallarını yerine getiren araç yaklaşık 500 beygir ve 1240 kg ağırlığa sahip olacak.

McLaren GT ayrıca takımına 24 yaşında Fransız pilot Côme Ledogar’ı ekledi. Robert Bell ve Alvaro Parente ile beraber yarışacak olan Fransız pilot öncelikle Blancpain Endurance Series’i tamamlayacak ve ardından yeni 650S GT3 ile Blancpain Sprint Series’e katılacak.

McLaren GT Pilotluk Akademisi ayrıca 21 yaşında yeni bir üye edindi. 21 yaşındaki Colin Thompson; Alex Fontana, Struan Moore ve Andrew Watson ile birlikte K-PAX Racing / Flying Lizard Motorsports bünyesinde 2 araçla Pirelli World Challenge’da boy gösterecek.

Son olarak  2015 model McLaren 650S GT3 geçtiğimiz haftasonu #59 Tekno McLaren ile 12 saatlik Bathurst maratonunu kazanmayı başardı. Zaferi McLaren’e getiren pilotlar Shane van Gisbergen, Alvaro Parente ve Jono Webb oldu.

cgrkn

2015 yılı Makine Mühendisliği mezunuyum. Otomobil tutkum 5 yaşındayken yoldaki arabaların markalarını saymakla başladı ve makine mühendisi olmamı kaçınılmaz kıldı. Artık uzun yıllardır takip ettiğim Otopark.com ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu