Haberler

McLaren, satışlarını ikiye katlamayı hedefliyor




McLaren, geçtiğimiz günlerde tanıttığı 570GT modeli ile daha da genişlettiği spor serisi model ailesiyle bir satış patlaması hedefliyor.

Woking, İngiltere temelli üretici, 2016 yılı boyunca en az 3,000 adet otomobil satmayı ümit ediyor. Bu da 2015 yılında sattıkları 1,654 adedi neredeyse ikiye katlamak anlamına geliyor. Gerçek hedef ise yıllık 4,000 adetlik satış rakamına ulaşmak.

2015’te 675LT ve 675LT Spider modelleri ile çok ciddi bir satış başarısı elde eden McLaren, bu yıl içinde 540C, 570S ve 570GT modellerinin ilk 1 yıllık satış döngüsünü tamamlayacak. İngiliz üretici, Audi, Lamborghini, Ferrari ve tabii ki Porsche gibi diğer Avrupalı rakiplerine ciddi alternatifler üretiyor.

Aston Martin, Lamborghini ve Lotus gibi diğer üst düzey üreticiler performans odaklı SUV modelleriyle üretim ve satış rakamlarını arttırma yoluna giderken, McLaren spor otomobil hayranlarına geniş bir seçim imkanı sunarak pazarı domine etmeyi hedefliyor. Gelecek yıl içinde 540 ve 570 serisi modellerinin Spider versiyonları ile “Sports Series” ailesi daha da genişleyecek.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu