FeaturedHaberler

McLaren’den günlük yaşama uygun sporcu: 570GT




McLaren, gelecek hafta Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergileyeceği 570GT modelini resmen tanıttı.

Bu yıl Cenevre Otomobil Fuarı’na tarihindeki en geniş ürün gamıyla katılacak İngiliz üretici, bu ürün gamına bir yeni model daha ekledi. Markanın spor serisinin 3. ismi olan yeni 570GT, 214,270 $’lık (154,000 £) İngiltere satış başlangıç fiyatıyla 570S Coupe ve 540C Coupe‘nin arasına katılacak.

570GT’yi “şimdiye kadarki en lüks ve en rafine McLaren” olarak tanımlayan İngiliz üretici, tasarımdaki odak noktasının “günlük hayatta kullanılabilirlik ve uzun mesafe yolculuklarında konfor” olduğunu belirtti. Model, bir “Grand Tourer”dan bekleneceği üzere, 8 yönde elektrikli ayar imkanı sunan deri kaplı spor koltuklarıyla 2 kişi için konforlu seyahat imkanı sunuyor.

Markanın mühendisleri, modeli McLaren P1’de de kullanılan %18 oranında karartılmış sabit panaromik cam tavanla donatmış. Tavanda kullanılan Ses & Güneş Filmi (SSF) isimli malzeme sayesinde ise ek ses yalıtımı ve daha düşük güneş ışığı radyasyonu seviyeleri vaadediliyor.

570 GT, Coupe kardeşlerinde olduğu gibi önde 150 litrelik bir bagaj hacmi sunuyor. Büyük yenilik ise koltuklar ile motorun arasında yer alan deri kaplı “Tur Güvertesi” bölümünde. 220 litre hacim sunan bu bölüme yana doğru açılan arka camdan ulaşılıyor.

Modelin odak noktası olan bagajdan geriye doğru geldiğimizde 3.8 litrelik biturbo V8 bizi karşılıyor. 570 HP (419 kW) maksimum güce ve 600 Nm (443 lb-ft) maksimum torka sahip bu motor gücünü 7 ileri “kesintisiz” şanzıman ile arka tekerleklere iletiyor. Normal, Sport ve Track modları arasından seçim imkanı sunan araç 0-100 km/h (0-62 mph) hızlanmasını 3.4 saniyede, 0-200 km/h (0-124 mph) hızlanmasını ise 9.8 saniyede tamamlıyor. Karşılaştırma yapmamız gerekirse 570S Coupe için bu rakamlar sırasıyla 3.2 saniye ve 9.5 saniye şeklinde. Aradaki farkın sebebinin ise bagaj mekanizmasının eklediği ağırlık olduğu söyleniyor.

570GT, süspansiyon sistemini Coupe kardeşleriyle paylaşıyor olsa da, yapılan ayarlamalar sonucunda yay sertliğinin önde %15, arkada %10 aranında azaltıldığı belirtiliyor. Bu değişiklik hem günlük kullanımda hem de uzun yol kullanımında sürücü ve yolcuları yormamak adına yapılmış. Sürüş moduyla birlikte süspansiyon sertliği de değişiklik gösteriyor.

İlgili Makaleler

5 Yorum

    1. Kırmızı deri ve karbon kapaklardan dolayı içi ferrariyi anımsatabilir, keza aerodinamik yapısıda öyle fakat haksızlık yapmayın bambaşka bir araç bence bu

  1. Zaten son zamanlarda en iyi otomobilleri ingilizlerin yaptigini dusunmeye baslamistim. Bkz: Rolls Royce, Bentley, McLaren, Aston Martin, Land Rover…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu