Haberler

Mercedes, Ocak ayında BMW ve Audi’yi geride bıraktı




Mercedes-Benz, küresel lüks otomobil satışlarında 2016 yılının ilk ayını zirveyle kapattı.

Global otomobil satışlarının premium segmentinde yıllardır devam eden savaşta Ocak 2016’nın galibi Mercedes oldu. Daimler çatısı altındaki üretici, 2014’ün Ocak ayına kıyasla satışlarını %20 oranında arttırarak toplamda 150,814 otomobil teslim etmeyi başardı.

İkinci sırada ise Audi yer alıyor. Kutsal Alman üçlüsü arasındaki en düşük satış büyümesine sahne olan üretici, satışlarını %4 oranında arttırarak 143,150 ünite teslim etmiş. %7.5’lik büyüme oranına rağmen 133,883 otomobil teslimatı gerçekleştirebilen BMW ise üçüncü sırada.

Automotive News’in haberine göre BMW 7 Serisi geçtiğimiz ay 3,392 adet satıldı. Bu sayı Mercedes S Sınıfı’nın 8,473 ünitelik satış adetinin yarısından bile az. Tabii ki burada 7 Serisi’nin yalnızca tek gövde tipi ile satılırken S Sınıfı’nın Coupe ve Maybach versiyonlarına sahip olduğunu belirtmekte fayda var.

Mercedes yönetim kurulu başkanlarından Ola Källenius, “rekor yıl 2015’in pozitif gelişimini Ocak ayında devam ettirdik ve yıla başarıyla başladık” dedi.

Audi satış ve pazarlama yönetim kurulu üyelerinden Dietmar Voggenreiter ise, “Yeni yıla güzel bir ivme ile başladık ve Ocak ayında şimdiye kadarki en çok teslimatı gerçekleştirdik” cümlesini kullandı.

BMW’nin satış yönetmeni Ian Robertson’un yorumu ise “Çoğu pazar devam eden bir belirsizlik içerisinde olmasına rağmen optimistik kalıyoruz” şeklinde oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu