Haberler

Mercedes’ten ateşi kısılmış coupe: C43 AMG




Mercedes-AMG, Cenevre Otomobil Fuarı’nda ilk kez ziyaretçilerle buluşmaya hazırlanan C43 Coupe’yi resmi olarak tanıttı.

Audi S5 ile rekabet etmek üzere tasarlanan C43 Coupe, vahşi kardeşi C63 Coupe‘nin aksine biraz daha sade bir tasarımla geliyor. C43, standart C-Sınıfı Coupe‘den siyah ayna kapakları, mat iridyum gümüş renginde tasarım detayları, şık ince bagaj spoileri, spor egzoz sistemine ev sahipliği yapan difüzörü ve 18 inçlik hafifletilmiş alaşım jantlarıyla ayrılacak.

İç mekan tasarımı diğer kardeşlerinden farklı olmayan model, alcantara detaylarla süslenen düz tabanlı direksiyona ve MB-Tex/DINAMICA mikrofiber spor koltuklara sahip. Kırmızı emniyet kemerleri, kırmızı dikişler ve alüminyum trim parçaları ise aracın sportif ve dinamik havasını iç mekana taşıyor.

C300 Coupe ve C63 AMG modelleri arasında konumlandırılan C43 AMG, 3.0 litrelik biturbo V6 motoruyla 362 HP (270 kW) maksimum güç ve 520 Nm (384 lb-ft) maksimum tork üretiyor. 9 ileri otomatik şanzımanıyla gücü arka aks ağırlıklı çalışan dört tekerlekten çekiş sistemine ileten model, 0-96 km/h (0-60 mph) hızlanmasını 4.6 saniyede tamamlayıp 250 km/h’de (155 mph) maksimum hız limitörüne takılıyor.

Performanstan bahsetmişken sürüş keyfini kişiselleştirmeye yardımcı olan elektronik sistemlere de gelelim. AMG Ride Control spor süspansiyon sistemine sahip model, AMG Dynamic Select sistemiyle Comfort, Eco, Sport, Sport Plus ve Individual modları arasından seçim imkanı sunuyor. Ayrıca Mercedes mühendisleri modele hıza duyarlı spor direksiyon sistemi ve önde 14.2 inç, arkada 12.6 inç çapındaki havalandırmalı disklere sahip yüksek performans fren sistemini de dahil etmiş.

Mercedes-AMG C43 Coupe, Cenevre Otomobil Fuarı’nda Alman üreticinin 37’den fazla modeliyle birlikte devasa bir alan üzerinde sahnede olacak.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu