Haberler

Mini, yaftalardan kurtulma peşinde




Mini, üzerine yapışan bazı etiketlerden kurtulmak için Super Bowl’un üçüncü periyodunda yayınlanacak bir reklam filmi hazırlığında.

Dünya üzerinde 100 milyondan fazla kişinin izlemesi hedeflenen 30 saniyelik bu reklamda Serena Williams, Abby Wambach, T-Pain, Randy Johnson ve Tony Hawk gibi ünlüler ve sporcular boy gösteriyor.

Reklam filmi, dobralığı hedefleyen ve markanın seneler geçtikçe teker teker tecrübe ettiği, üzerine adeta yapışan etiketlerin kucaklandığı bir yapım olmayı hedefliyor. Bahsi geçen etiketlerin arasında “hatun arabası”, “ufaklık” ve “eşcinsel arabası” bulunuyor. (Dikkat! S.K.’nın VW Polo için “şeker çocuk arabası” dediği anı anımsatabilir.) Sonrasında ise Mini Clubman ve Harvey Keitel boy gösteriyor. Keitel’in ağzından “Sizin bu arabaya nasıl seslendiğiniz onun umrunda değil.” cümlesi dökülüveriyor.

Mini, bu reklam filminin insanlara, toplumun onlara yapıştırdığı etiketlerden kurtulup kendi kendilerini tanımlamaları için ilham vereceği görüşünde. Mini Marka İletişim Birimi’nin başındaki isim olan Tom Noble, konuyla ilgili olarak görüşlerini “Mini, yıllar önce ilk olarak 1959 yılında üretildiğinden bu güne kadarki süreçte sürekli türlü etiketlere maruz kaldı. Yürütülen bu reklam filmi kampanyası, insanlara Mini’nin sahip olduğu bu etiketler hakkında bilgi verirken de bu etiketlerden çok daha fazlasına sahip olan bir araç olduğunu anlatıyor.” şeklinde aktardı.

Noble, Mini’nin giderek geliştiğini ve büyüdüğünü, daha sofistike bir hal aldığını ve şimdi “bu lakırdıları bitirmenin tam sırası” olduğunu söyledi.

Elbette bu ballandıra ballandıra anlattığımız reklam filmini sizinle paylaşacağız. Sizce de bu “etiket”ler yok olacak mı? Bir göz atın.

https://youtu.be/Y9XqYAzbmTI

 

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu