Haberler

MotoGP’nin güvenliği M2’den sorulur!




MotoGP’de Güvenlik Aracı olarak kullanılacak olan ve BMW tarafından M Performans Departmanı yardımıyla gıdıklanan M2 tüm detaylarını açıkladı.

Gelecek sezon hizmete girmesi planlanan model BMW M Perfomans dokunuşları ve özel parçalarının yanı sıra Alpine Beyaz rengiyle dikkat çekiyor. On haftadır geliştirilen model, ön rüzgar dağıtıcıya ek olarak tavandaki LED ışık barı ve karbon fiber ayarlanabilir arka spoiler ile gayet sportif bir hale bürünmüş.

Aynı zamanda alt yapısında karbon-seramik fren, M Performans Coilover ve yüksek performanslı Michelin Cup lastiklere sahip olan model, emin adımlarla yere basacak.

İç kısma geçildiğinde Alcantara ve deri kombinasyonunun sıkça rastlandığı model, altın rengi dikişlere yer verirken; karbon fiber detayları, bolca aydınlatmanın bulunduğu kontrol paneliyle birleştirmiş.

Güvenlik aracı olduğu kadar da güvenli olması planlanan model, 6 noktalı emniyet kemerleri ve yarış koltuklarına ek olarak, tıpkı M4 GTS’deki gibi bir roll cage‘e sahip.

Kaputun altında 3 litrelik ‘M’ TwinPower Turbo 6 silindirli ünitenin yer verildiği güvenlik görevlisi, 365 beygir ve 465 Nm torka (overboostla 500 Nm) sahip. Standart bir M2 Coupe’nin 4.2 saniyelik 0-100 km/s akselerasyonuna sahip olduğu düşünüldüğünde, daha iyi bir veri sunmasına kesin gözüyle bakılan güvenlik görevlisi, 250 km/s ile sınırlandırılmış son hıza sahip.

Güvenlik görevlisi M2’nin görev alacağı seri, 20 Mart’da Katar’da düzenlenecek olan ilk yarışla başlarken, 18 yarışla 5 kıtada sürdürülecek.

Galeri:

Video için buyrun:

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu