Haberler

Opel Ampera-e ABD’de mi üretilecek?




Alman medyasının son haberlerine göre Opel Ampera-e, Amerika Birleşik Devletleri’nde, Chevrolet’in Bolt’u ürettiği tesisten çıkacak.

Geçtiğimiz hafta tanıtılan %100 elektrikli hatchback Opel Ampera-e, 2017 yılında satışa çıkacak. Temelde 2017 Chevrolet Bolt’un Opel logolu hali olarak bakabileceğimiz model, Automobil Produktion‘un haberine göre GM’in Detroit yakınlarındaki Orion fabrikasında üretim bandını kardeşi ile paylaşacak.

Opel, Automotive News Europe‘un konu hakkındaki röportaj teklifini geri çevirmiş olsa da, konuya lojistik açısından baktığımızda iddianın sağlam temellere dayandığını söyleyebiliriz.

İki otomobil de 200 HP gücündeki bir elektrik motoruyla 360 Nm’lik (266 lb-ft) lineer tork eğrisine sahip olacak. 60 kWh kapasiteli lityum-iyon batarya’dan güç alacak bu motor, Chevrolet’in açıklamasına göre 322 kilometre’den (200 mil) uzun bir menzil sunacak. 0-96 km/h (0-60 mph) hızlanmasını ise 7 saniyeden kısa bir sürede tamamlayarak 146 km/h’lik (91 mph) maksimum hıza ulaşabilecek.

Ampera-e’ye ek olarak 2016 Chevrolet Volt‘un üstüne de kendi logosunu basarak Avrupa’da satışa sunmayı planlayan Opel, ikinci nesil Ampera‘yı 2017 yılında satışa sunacak.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu