Haberler

Opel, İngiltere’de Astra Sports Tourer üretimine başladı




Opel, İngiltere Cheshire’daki Ellesmere Port tesisinde yeni Astra Sports Tourer’ın üretimine başladı.

Opel Grubu Üretim Başkan Vekili Peter Thom ve Ellesmere Port Tesisi Yöneticisi Stefan Fesser’ın katıldığı etkinlik ile ilk otomobil banttan indi.

Astra Sports Tourer, 5 kapılı kardeşinde olduğu gibi hafifletilmiş mimarisinin üzerinde yepyeni bir tasarımı modern teknolojiyle birleştiren ve bu teknolojinin uygulamaya konulduğunu motor, şanzıman ve aktarma parçalarıyla gösteren bir otomobil. Hafif eğimli tavan tasarımı, yan kapıları aşarak uzanan belirgin omuz çizgisi ve C sütununda aracın karakterini gösteren krom detaylar gibi özellikler, modelin artan uzunluğa rağmen dinamik bir görünüme sahip olmasını sağlıyor.

Selefine kıyasla neredeyse aynı boyutlara sahip Astra Sports Tourer, 4702 mm’lik uzunluğa, 1871 mm’lik genişliğe ve 1510 mm’lik yüksekliğe sahip. Rakamların çok değişmediğini söylesek de yeni Astra ST, sürücü için 26 mm’lik ek baş mesafesi sunarken, arka koltuktaki yolculara 28 mm’lik ek diz mesafesi sunuluyor. Toplam bagaj kapasitesi ise tam 1630 litre.

Motor ve donanıma göre değişmekle birlikte güncel modele kıyasla yaklaşık 190 kg hafifletilen yeni Astra Sports Tourer’in tek başına kaportasında bile 85 kg’lık iyileştirme yapılmış. Hatchback kardeşiyle fark göstermeyen motor seçenekleri ise 95 PS, 200 PS arasında değişiyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. 2-3 sene önce bir arkadaş dizel dolusunu 65.000 TL civarına almıştı da yok artık o kadar para verilir mi diyorduk. Şimdi 100.000 yazarlar üzerine.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu