Haberler

Opel’den tuşsuz iç mekanlı GT konsepti




Opel, Cenevre yolcusu GT Konsepti‘nin yeni görsellerini yayınladı. Aracın ilgi çeken yanı, iç mekanında hiç tuş bulunmaması.

Kelimenin tam anlamıyla hiçbir konvansiyonel butona yer verilmeyen kabin tasarımıyla aracın dışı gibi içini de saf ve pürüzsüz tutmayı amaçlayan Opel, basit ama fütüristik mimarisiyle konseptin ağırlığını yalnızca 1000 kg (2204 lbs) seviyesinde tutmayı da başarmış.

Fırçalanmış alüminyum görünümlü malzemelerle çevrelenen gösterge paneli havada duruyormuş gibi gösterilmek amacıyla tasarlanmış. Konsolun iki ucunda, normalde havalandırma çıkışlarının bulunduğu yerde, jet motorlarını anımsatmak adına tasarlanmış, yuvarlak monitörlere sahip ekranlar yer alıyor. Bunların içerisinde aracın çevresinde yer alan kameraların kaydettiği görüntüler işlenerek yayınlanıyor ve bir nevi yan ayna işlevi sağlanmış oluyor.

Retro görünümlü direksiyon orjinal Opel GT’ye selam çakarken aracın kırmızı renkli emniyet kemerlerini toplayan makara sisteminin bulunduğu bölüm, modelin yine kırmızı renkli ön jantlarını anımsatacak şekilde tasarlanmış. Tuşsuz konseptin tüm kontrolleri konsolda yer alan dokunmatik panel ya da sesli kontrol sistemi ile yapılabiliyor. Opel’in söylediğine göre sürücünün kullanım alışkanlıklarını izleyerek kendini buna göre otomatik olarak ayarlayan sistemi kullanmak çok kolay.

Gösterge paneline geri dönecek olursak, burayı domine eden iki yuvarlak gösterge aslında farklı renklerde aydınlatılıp çok çeşitli bilgiyi sürücüye aktarabilen birer ekran. Temel olarak Monza konseptinde gördüklerimizin bir üst versiyonu.

Bekleneceği üzere yalnızca şov amaçlı tasarlanan GT konseptinin üretimi için bir ihtimal bulunmuyor. Konseptin 145 HP güç üreten 3 silindirli turbo motorunun hafif gövde ağırlığı ile birleştiğini düşününce bu durum bizi üzüyor aslında. Öyle ki konsept, bu büyük avantajı sayesinde 0-100 km/h (0-62 mph) hızlanmasını 8 saniyeden kısa bir sürede tamamlarken 215 km/h (62 mil) maksimum hıza ulaşabiliyor.

Opel GT Konsept hakkında daha fazla bilgi, gelecek ayın ilk günlerinde Cenevre Otomobil Fuarı’ndan gelecek.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu