Haberler

Panamera Shooting Brake ilk kez yakalandı!




Panamera isimli amiral sedanının, yeni bir versiyonu olan Shooting Brake’i teste tabi tutan Porsche çalışanları, WCF casus fotoğrafçılarına ilk kez yakalandı.

Standart karosere sahip modelle peş peşe test edilirken görüntülenen Shooting Brake, daha kullanışlı bir arka yaşam alanı ve bagaj sunarken, git gide Panamera Sport Touring Konsepti’ne benzemiş. Daha uzun ve akıcı bir tavana sahip olan model, belirgin bir şekilde C sütunu bölgesinden uzatılmış.

Standart Panamera’dan iç kısımda da ayrılacak olan Shooting Brake, genel hatlarıyla benzese de daha fazla oyuncağı kullanıcılarına sunacak. Kapasitif dokunmatik kontroller ve çift dijital ekranın yanı sıra model, klasik analog göstergeleriyle karşımıza çıkacak.

İç mekandaki en büyük değişikliğin revize edilmiş direksiyon olacağı düşünülürken, orta konsol ve yeni vites topuzu yenilik akımını üzerinde taşıyacak. Bu uzatılan arka hacmiyle eğey geniş bir arka yaşam alanı sunması beklenen modelin, bagaj kısmında da cömert davranmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Standart Panamera ve Panamera Shooting Brake olmak üzere iki modelini de tamamlayan Porsche, detayları gizli tutmak istiyor. Buna karşın bize gelen bilgilere göre model, MSB adı verilen bir platformda yükselecek. Yeni modeller büyük oranla alüminyum ve yüksek mukavemetli çeliği bünyesinde barındıracakken, komposit maddeler hafifletilecek.

Motorlarla ilgili henüz bir bilgi yer almazken, V6 ve V8 gibi güçlü ünitelere yer verilmesi bekleniyor.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu