Haberler

Porsche’de debriyaj özlemi




Cenevre öncesi fotoğrafları biraz bulanık da olsa ortaya çıkan Porsche 911 R, spor arabada manuel arayanları sevindirecek.

911 R, GT3 RS’te bulunan 4 litrelik 6 silindirli motorun biraz daha gelişmiş haline sahip olacak. 500 beygir güç üreten bu motor 7 ileri PDK şanzıman yerine manuel şanzıman ile araca yerleştirilecek. 911 R, GT3 RS’teki aerodinamik katkı sağlayan arka kanat gibi ekipmanlardan arındırılacak. Beyaz gövde rengi ve kırmızı yarış çizgilerinden oluşan aracın ön farları siyah iç, arka farları ise koyulaştırılmış cam ile geliyor. Otomobilin arkasındaki “Porsche” logosu da koyu renkli yapılmış. Aracın içine geçtiğimizde en önemli detay olarak manuel vites topuzunu görüyoruz. Siyah beyaz desenli yarış tipi koltukların ise direk 911 GT3 RS’ten alındığını söylebiliriz.

Söylentilere göre araçtan 500 adet üretmeyi planlayan Porsche yetkilileri araç için $160.000 fiyat etiketini uygun bulmuşlar. Orjinal 911 R’ın 50. yılı şerefine üretilen en son 911 modeli yarın Cenevre Motor Şovu’nda gösterime çıkacak.

Onur KALENDER

1985 doğumluyum. Otomobillere olan sevdam ilk hatırladığım otomobil olan Volvo 360 ile başladı. Geceler boyu uykusuz otomobil dergilerini ezberlemem, kendi tasarımlarımı yapmam ve son olarak da otopark ailesine katılmamla devam ediyor.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Baslik hatali olmus Porsche bi alman firmasi ve bu yuzden marka porşe diye telaffuz edilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu