Haberler

Porsche’den V4 motorla mühendislik şovu




Porsche, geçtiğimiz yıl 919 Hybrid ile Le Mans 24 Saat yarışındaki Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nın genel klasmanında birincilik almıştı.

Peşpeşe gelen galibiyetlerin ardından Alman üretici sonunda yarış dünyasındaki üçüncü sezonuna hazırlanan otomobilin yenilikçi motoru hakkında detayları paylaşmaya karar verdi.

919’un 2.0 litrelik turboşarjlı V4 motoru kompakt boyutları ve akıl almaz hafifliğine rağmen 500 HP’nin üzerinde güce sahip. Diğer LMP1 yarış otomobillerinde olduğu gibi bir elektrikli motorla birlikte görev yapan bu içten yanmalı motor, toplamda ortaya çıkan 900 HP’ye yakın gücü ön tekerleklere iletiyor.

Tahmin edilebileceği üzere bu 90 derece açılı dört silindirli turbo motorun geliştirilme süreci, üreticinin yeni 911‘de kullandığı 6 silindirli turboşarjlı motorlarına ve yeni 718 Boxster‘daki sıralı 4 silindirli turbo motorlara da ilham vermiş. V4 motor seri üretilen modellerdeki boxer motorlara kıyasla oldukça farklılık gösteriyor olsa da, burada dayanıklılık yarışlarının ter döktüren atmosferinde kazanılan tecrübeden bahsediyoruz.

2016 sezonu için elden geçirilen 919 Hybrid, 17 Nisan’daki Silverstone-6 Saat etkinliğinde ilk kez yarışacak. Ardından, gelecek 7 ay boyunca 18-19 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek Le Mans 24 Saat yarışları da dahil olmak üzere toplamda 8 dayanıklılık yarışında boy gösterecek.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu