Haberler

Red Bull RB12’yi resmi olarak tanıttı




Red Bull resmi olarak yeni RB12 kodlu F1 aracını pazartesi günü Barcelona’da başlayacak ön testler öncesinde gözler önüne serdi

Zorlu geçen 2015 sezonunda birçok olumsuzluğa rağmen Renault motoru ile devam eden Red Bull, Mercedes, Ferrari ve Honda motorları ile yapmış olduğu kıyaslamalar sonrasın da bu sezonda Renault motoru ile devam etmeye karar verdi. TAG Heuer ise ana sponsor olarak yerini aldı.

Takım sorumlusu Christian Horner 2015 sezonun da geç verilmiş motor seçiminin kendilerini zorladığını fakat zaman içinde yaşanan problemlere çözüm bulduklarını ve bunda tüm takımın olağan üstü çabası olduğunu söyledi. Bu sözlerinin yanında Horner; “Umudum bu sezon 2015 sezonunda kaldığımız yerden gelişerek devam edeceğimiz yönündedir, gerçekten ciddi anlamda araçta iyileştirmeler yaptık.” dedi. Araçta yapılan iyileştirmeler ile rakiplerine daha fazla yaklaştıklarını da ilave etti.

Şef teknisyen Adrian Newey ise aynı kalan kurallar ve yönetmelikler ile yeni bir büyük iyileştirme yapmanın çok zor olacağını fakat kendilerinin bu konuda çok zaman harcayarak süspansiyon, şase dinamikleri ve aerodinamik gelişimler konularında ilerleme kat ettiklerini dile getirdi.

Takımın şef mühendisi Rob Marshall ise geçen yıldan sonra kulağa garip gelse de bu sezon bazı yarışları kazanabileceklerini buna inandıklarını dile getirdi. Takım bu sezon da Daniel Ricciardo ve Daniil Kvyat ikilisi ile şampiyonaya katılacak.

Gökhan Güldentekin

1986 Ankara doğumluyum 2004 yılında başladığım Bilkent Üniversitesi Mimarlık Fakültesini 2011 yılında tamamladım. Ardından Başkent Üniversitesinde yüksek lisans geldi. Şuanda uluslararası bir inşaat firmasında yönetici olarak çalışmaktayım. Eğitim sürecindeki rakamsal gecikmelerde açıkça ortaya koymaktadır ki otomobil tutkusu hayatımda her zaman ağır basmıştır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu