FeaturedHaberler

Renault Alpine Vision Concept örtüsünü indirdi




Renault motorlarını kullanan eski yarış otomobili üreticisi Alpine, Renault’un çalışmalarıyla geri dönüyor. Retro tasarım anlayışına sahip olan Alpine Vision Concept, Monte Carlo’da düzenlenen özel bir etkinlikte üzerindeki örtüyü indirdi.

Ortadan motorlu konsept Renault tarafından “Saf sürüş keyfine adanmış yüksek performanslı, zarif ve hafif araba” olarak tanımlanıyor. 1100 kilo ağırlığındaki Alpine Vision Concept, iç mekanda teknolojinin nimetlerinden faydalanıyor. Sürücü odaklı olan kokpitte dikkatin dağılmasını önlemek adına az sayıda düğme kullanılmış. Aracın göğüs kısmında ise deri, alüminyum ve karbon fiber malzemeler bir arada bulunuyor. Ayrıca çanak şeklindeki elektrikli koltuklarda bulunan spor modu sayesinde koltuklar aracın tepkilerine uygun şekilde kendiliğinden konumlanabiliyor.

Alpine Vision Concept’te kullanılacak motorun detaylarıyla ilgili tanıtımda bir bilgi paylaşılmadı fakat iddialar Clio RS’teki 1.6 litrelik benzinli ünitenin kullanılacağını işaret ediyor. Bununla beraber Clio RS’teki motor temel alınarak 1.8 litrelik yeni bir ünite kullanılacağı da iddialar arasında yerini alıyor. Bu motorun 250 ile 300 beygir arasında değişken bir güç yaratması bekleniyor.

7 vitesli çift kavramalı şanzımanın yer alacağı Alpine Vision Concept 0’dan 100 kilometreye 4.5 saniyede erişecek. Tanıtılan aracın nihai versiyonun yaklaşık %80’ini oluşturduğunu belirten yetkililer nihai yol versiyonunun 2016 sonunda tanıtılacağını ifade ettiler. Renault, Alpine markasını diriltme projesi kapsamında 2017’nin ikinci çeyreğinde bir SUV modeli de tanıtacak.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Orjinal modelin çok güzel bir yeniden yorumlaması olmuş. Mavi rengi al, arkaya da şık bir spoiler tattın mı tadından yenmez.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu