Haberler

Renault’tan yeni nesil trafik polisi




Yanlış görmediniz… Rüyada da değilsiniz… Renault Sport, R.S. 01 INTERCEPTOR’ı otoyol polisi yapmış ve hızlı giden bir motoru kovalıyor. Evet kabul ediyoruz ki bu bir reklam…

Renault ve WRC adları ile bütünleşen Jean Ragnotti de bu kısa reklamda direksiyon başında oturan kişi oluyor. Korbon gövdeli yarışçı Nissan GT-R’da kullanılan çift turbolu 3,8 litrelik V6 motorun özel bir sürümünü kullanıyor. 1150kg ağırlığa sahip araç 500 beygir liginde oynuyor. Kullanım alanı pist ile sınırlandırılan bu Renault yurtdışında yaklaşık olarak 400.000 dolar civarında satılacak.

Yol versiyonu olarak ancak bu görüntüyle yetineceğimizi bilmek gerekiyor. R.S. 01 kendi kupasında yarışacak ancak daha geniş yelpazede kullanılabilmesi için geçen sene GT3 yarış serisi homologasyonundan dolayı araca downsizing yapıldı.

Ama her ne olursa olsun böyle bir polis aracını trafikte görmek güzel olabilirdi.

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu