Haberler

RS3 Sedan’ın gücü belli oldu




Birkaç gün önce RS3 Sedan ile ilgili bilgi sahibi olmak bizim için güzel bir sürpriz oldu.

Öncelikle belirtmek isteriz ki araç gerçek! Fuar için hazırlanan konsept araçlardan değil. 2018 yılında yollarda olması planlanıyor. Aracın kalbinde ise 2.5 litrelik 5 silindirli bir ünite mevcut. Bu ünite 400 beygir güce sahip. Amerika ve Avrupa versiyonlarının aynı motora sahip olması bekleniyor.

Aslında henüz Audi’nin bu aracı Avrupa’da satıp satmayacağı belli değil. Sedanı sadece Kuzey Amerika’da, Sportback versiyonunu ise Avrupa’da satabilir. Yakında bu durum da netlik kazanır.

Araçta etkileyici motorun yanı sıra Quattro teknolosinin son versiyonu ve yarış ayarlı bir spor süspansiyon bulunacak.

RS3 Sedan, Amerika’daki tek ‘RS’ modeli olmayacak. Bu aracın devamında TT RS ve RS5 gelmesi planlanıyor.  En fazla 7 RS modeli Amerika piyasasında olacak. Bu modellerin içinde bir Suv olması da düşünülüyor.

Audi, RS modellerinin DTM araçlarına benzemesini istiyor. Alman şirket, bu isteği her geçen gün daha fazla yerine getiren şirketin baş tasarımcısı Marc Lichte ve ekibine teşekkür etmeli!

 

Furkan ALPERGİN

1988 doğumluyum. Uluslararası Ticaret mezunuyum. Kendimi bildim bileli otomobille yatıp kalkan, otomobillerden kopamayan biriyim. Otomobilin, bir ihtiyaçtan ziyade daha çok bir tutku ve bir yaşam tarzı olduğuna inanırım.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu