Haberler

Seat Ateca Cupra




SEAT’ın dünya lansmanını Cenevre Otomobil Fuarı’nda yapacağı SUV segmentindeki ilk modeli olan Ateca’yı tanıtmasının üzerinden henüz 2 gün geçmeden modelin daha yüksek performanslı ve daha keskin hatlı kısacası hormonlu bir modelini piyasaya sürme konusunda görüşmeler yaptığı belirtildi. Seat’ın en yetkili isimlerinden biri olan Luca de Meo ise görüşmelerin çoğundan olumlu kararlar çıktığını söyleyerek Seat hayranlarını sevindirdi.

Geniş bir motor yelpazesi ile karşımıza çıkacak araç MQB platformundaki diğer araçlarla blok olarak aynı fakat performans olarak biraz daha yüksek değerler veren motorları kullanacak. 1 litrelik turbo şarjlı ünite 110 beygire sahipken, 1.4 litrelik ünite 148 beygir güç üretecek. Araçta kullanılacak dizel motorlar ise 1.6 ve 2 litrelik TDI üniteler olacak.

Ateca’nın Cupra versiyonunda kullanılması beklenen motor ise 2 litrelik bir BiTDI motor. Aşırı beslemeli dizellerin en performanslı örneklerinden biri olan bu motor ortaya koyduğu yüksek tork ve 237 beygir ile kompakt SUV sınıfındaki rakipleri olan Kia Sportage, Hyundai Tucson, Nissan Qashqai gibi modellerden kolayca sıyrılacağa benziyor.

Ömür Deniz Seçilen

İtalyan Otomobillerinin aşığı bir Alfisti. Amatör Fotografçı. Ege Üniversitesi İİBF. Hayallerimi süsleyen makina Alfa Romeo 159 3.2 Q4.,

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu