Haberler

Seat Ateca, Skoda fabrikasında üretilecek




Volkswagen Grubu’nun Çek alt markası Skoda, İspanyol alt markası Seat‘ın yeni modeli Ateca‘yı Çek Cumhuriyeti’ndeki Kvasiny tesisinde üretecek.

Birkaç hafta önce resmi olarak tanıtılan ve gelecek günlerde Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkmaya hazırlanan Seat’ın ilk SUV modeli Ateca’yı hemen arkasından Skoda’nın VisionS konseptiyle ipuçlarını verdiği Kodiak modeli izleyecek.

Yeni Volkswagen Tiguan ve Seat Ateca’nın temelinde bulunan MQB platformunu kullanacak 7 koltuklu SUV’un adı başlarda Snowman olarak anılsa da yakın zamanda Kodiak olarak doğrulanmıştı.

Bu gelişmeler sayesinde Skoda’nın üretim tesisi yıllık kapasitesini 280,000 adet araca çıkaracak ve 1,300 kişi için yeni iş imkanı sağlayacak. Kvasiny üretim tesisi geçtiğimiz yılda yaklaşık 150,000 adet otomobil üretmişti. 2014 yılının rakamı ise 166,200’dü. 2015 yılındaki düşüşün sebebi olarak ise Roomster modelinin üretimden kaldırılması ve ikinci nesil Superb’den üçüncü nesile geçiş süreci gösteriliyor. Üretim tesisindeki bu büyümenin VAG’a maliyeti ise 270 milyon € (297 milyon $) olacak.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu