FeaturedHaberler

Skoda’dan VisionS konsepti




Skoda, yayınladığı ipuçlarının ardından Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtacağı VisionS konseptinin detaylarını yayınladı.

VisionS, Çek Cumhuriyeti’nin Tiguan’ı olacak ve Kodiak adıyla Eylül’de Paris Otomobil Fuarı’nda gösterilmesi beklenen modelin habercisi olan bir dizayn çalışması olarak tasarlanmış. Bunun yanında VisionS, çift ön farlar ve güncellenmiş ön ızgara gibi Skoda’nın tasarım evrimini gösteren bazı detaylara sahip.

Volkswagen Grubu’na ait bir otomobil olması nedeniyle VisionS’in keskin hatlara sahip bir otomobil olması pek de beklenmedik bir durum değil. Skoda’ya göre otomobilin tasarımı Çek Kübizm’inden ve bohem kristal sanatından esinlenerek yapılmış. MQB tabanlı otomobil Island Green adlı bir renge sahip. 4.7 metrelik bir uzunluğa ve 2.79 metrelik aks aralığına sahip modelin yüksekliği ise 1.68 metre. VisionS, Skoda’nın ilk altı koltuklu otomobili olma özelliğini de taşıyor ancak otomobilin iç mekanıyla ilgili henüz herhangi bir görüntü yayınlanmış değil.

Bir VAG konseptinden bekleneceği gibi VisionS’te de alternatif bir güç ünitesi kullanılıyor. Turboşarjlı 1.4 litrelik benzinli motoru bir elektrik motoruyla birleştiren Skoda, benzinli motordan 156 HP/250 Nm, elektrik motorundan ise 54 HP/220 Nm’lik değerler elde etmiş. Arka akstaki diğer bir elektrik motoru ise 115 HP güç ve 270 Nm tork üreterek VisionS’i dört tekerlekten çekişe sahip bir otomobil yapıyor. Üretilen güç, 6 ileri DSG şanzıman ile tekerleklere aktarılıyor. VisionS, yalnızca elektrik motoru kullanıldığında 50 km’lik bir menzile sahip. Hibrid modunda ise yalnızca 1.9l/100km’lik bir tüketimle 1000km’lik bir menzile ulaşabiliyor. Benzin ve elektrik motorlarının birlikte ürettiği 225 hp’lik güçle 0-100 hızlanmasını 7.4 saniyede tamamlayan VisionS, 200 km/s’e yakın bir son hıza sahip.

Skoda, VisionS konseptini 1 Mart’ta başlayacak olan Cenevre Otomobil Fuarı’nda, Octavia RS 4×4, Octavia G-TEC ve Fabia Combi Scoutline ile birlikte gösterecek.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

3 Yorum

    1. Evoque silüeti, 308 ızgarası, Juke/Cactus farları. Tüm bunlara rağmen arkanın çirkinliği takdire şayan.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu