Haberler

Tiguan ailesi genişliyor




Volkswagen’den bir yönetici, markanın kompakt SUV’u Tiguan ile ilgili planlarından bahsetti. Yeni Tiguan’ın, baharda bayilere gelmesi planlanıyor ve AutoExpress’e göre Alman üretici şimdiden Tiguan ailesini genişletmeyi planlıyor. VW kompakt otomobiller biriminin yöneticisi Jochen Bohle, AutoExpress’e yaptığı açıklamada önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde farklı Tiguan modelleriyle bir aile oluşturmayı planladıklarını belirtti. Bohle’nin açıklamasına göre aynı ismi taşıyacak olan bu modeller, neredeyse kendi içinde bir marka gibi olacak.

İlk hamle 7 koltuklu, daha büyük bir Tiguan olacak. 11 cm daha uzun aks aralığı, üçüncü koltuk sırasının eklenebilmesini sağlayacak. MQB platformunu kullanacak bu otomobil, aynı zamanda standart modelden daha geniş olacak. Bu büyük modelin yanısıra Range Rover Evoque ve Mazda Koeru gibi coupe-SUV modellere rakip olacak bir Tiguan da planlar arasında. Bohle, coupe modelin çok heyecan verici ve harika gözüken bir otomobil olduğunu da açıklamalarına ekledi. Coupe, standart Tiguan ile aynı aks aralığına sahip olacak ancak daha eğimli bir tavana ve yeniden tasarlanmış arka kısma sahip olacak. Tüm pazarlarda satılacak bu modelin Wolfsburg’da üretilmesi bekleniyor.

Not: Kapaktaki görsel RM Design’ın 7 koltuklu Tiguan tasarımıdır, resmi bir görsel değildir.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu