Haberler

Top Gear davasında sonuç




Top Gear’ın eski yapımcısı Oisin Tymon’ın Jeremy Clarkson’a açtığı ırkçı söylem ve yaralama davasında anlaşmaya varıldı. Anlaşmanın detayları kesin olarak bilinmese de The Telegraph’ın haberine göre Clarkson, Tymon’a yaklaşık 139,135 Dolar’lık bir tazminat ödemesi yaptı. Jeremy Clarkson, bu tazminatın yanında bir de basın açıklaması yaparak olayla ilgili özür diledi.

Clarkson, açıklamasında Oisin Tymon’dan yaşanan bu talihsiz olay ve bunun etkisiyle sonradan yaşananlar için özür dilediğini ve Tymon’ın bu olayda hiç bir suçu bulunmadığını belirtti. Olayın ardından Oisin Tymon’ın yaşadıklarından da ayrıca üzüntü duyduğunu ekleyen Clarkson, bu olayı geride bıraktıkları için mutlu olduğunu söyleyerek ve Tymon’a iyi dileklerini ileterek açıklamasını tamamladı.

Oisin Tymon’ın BBC’nin geliştirme ekibine alındığı söyleniyor. Kendisi olayla ilgili sessiz kalmayı tercih etse de BBC’den bir sözcü, onun BBC’nin çok değerli bir üyesi olduğunu ve kendisinin hiç bir suçu olmayan bu zor olayı büyük bir dürüstlük sergileyerek atlattığını belirtti.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

3 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu