Haberler

Toyota C-HR Cenevre’den önce göz kırptı




Toyota modelin 1 Mart’ta Cenevre’de yapılacak olan tanıtımından önce yaklaşık tasarımı hakkında bir görsel yayınladı.

Üç konseptten bir araya getirilerek tasarlanan C-HR kompakt crossover segmentinde boy gösterecek ve görselden de anlaşılacağı gibi beş kapılı coupe bir tasarıma sahip olacak. Eğimli tavan çizgisi yüzünden bagaj hacminin ve arka görüşün iyi olacağını söylemek zor ancak yine de en doğrusu Cenevre’yi beklemek.

Geçtiğimiz günlerde modelin Türkiye’de üretileceği ancak hibrid motorların İngiltere’de yapılacağı açıklandı. Satışa ise yılın ikinci yarısında büyük Avrupa ülkeleri ve bazı deniz aşırı ülkelerde başlanacak.

C-HR altyapı olarak Toyota’nın yeni Prius’tan tanıdığımız hibrid destekli TNGA platformunu kullanacak. Yeni Prius seçilen yerlerde AWD altyapısıyla (E-Four) alınabiliyor ancak C-HR’ın bu opsiyonla satılıp satılmayacağı kesin değil.

C-HR Mart’ın başında Cenevre’de Procae Verso ve Hilux’ın Avrupa versiyonu ile beraber görücüye çıkacak.

Gürkan Baştürk

1994 Bursa doğumluyum. Ege Üniversitesi'nde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği okumaktayım. Çok küçük yaşlardan beri araba tutkunuyum. Araba kullanmaya 17 yaşımda 1988 model bir Şahinde başladım, 1998 model bir Ford Fiesta ile devam etmekteyim.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu