Haberler

Türkiye’nin ilk elektrikli otobüsleri teslim edildi




Konya’da toplu taşıma için kullanılması planlanan 4 elektrikli otobüs törenle teslim alındı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, CNG yakıtlı otobüslerin ardından Türkiye’nin ilk elektrikli otobüsleriyle doğa dostu enerjilerin toplu taşımaya entegre edildiğini belirtti.

Yolculu test sürüşlerinde halktan olumlu geri dönüşler aldıklarını belirten Akyürek, çevre dostu 4 elektrikli otobüsün önümüzdeki günlerde hizmete geçeceğini duyurdu. Tam şarj olduğunda 200-300 kilometre aralığında bir menzile ulaşabilen TCV Sileo E-Bus, bu açıdan elektrikli otomobillerle yarışır düzeyde bir kullanım imkanı sunuyor. Enerji sarfiyatı konusunda da oldukça verimli olan araçlar Bozankaya’nın Bursa’daki fabrikasında üretiliyor.

Alçak tabanlı bir yapıya sahip olan Sileo E-Bus, son çıkan toplu taşıma araçları yönetmeliğine de tam uyumluluk gösteriyor. 10.7 metre uzunluğunda olan 3 iniş-biniş kapısı bulunan elektrikli otobüsler, belediye bünyesinde kurulan elektrikli şarj istasyonlarında şarj edilebilecek. Ayrıca 380V’luk enerji kablosuyla da şarj edilebilen Sileo E-Bus bu sayede kullanıcısına acil durumlarda hızlı şarj yapabilme imkanı sunuyor.

Kaynak: Enerji Enstitüsü

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu